Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  8:28 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 19:31

Αγρίνιο: Το «Κτήμα Ταξιαρχών» στο μικροσκόπιο του Μητροπολίτη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διαφάνεια παντού επιθυμεί ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Δαμασκηνός, κάτι που εξαρχής διαρρέεται από τους κύκλους της Μητρόπολης.

Με το που ανέλαβε το πηδάλιο της τοπικής εκκλησίας εξάλλου ο κ. Δαμασκηνός βρήκε ανοιχτά ζητήματα και μέτωπα. Όλων των ειδών…

Ένα από αυτά που φέρεται να τον απασχόλησε και κυρίως να τον προβλημάτισε είναι η υπόθεση του «Κτήματος Ταξιαρχών». Του φιλόδοξου εγχειρήματος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.

Το Κτήμα Ταξιαρχών διατηρούσε φάρμα, τυροκομείο και σημαντική υποδομή ενώ λειτουργούσε και ως χώρος εκπαίδευσης. Τα προϊόντα (από γάλα έως κρέμες και ρυζόγαλα) διατίθεντο προς πώληση και από πρατήριο στο κέντρο της πόλης.

Το εγχείρημα ωστόσο δεν απέδωσε, το πρατήριο έκλεισε και υπήρξαν συζητήσεις για πώληση σε ιδιώτη, επιχειρηματία από την περιοχή του δήμου Μεσολογγίου.

Ούτε όμως η διαδικασία αυτή τελεσφόρησε αλλά αντιθέτως προκάλεσε και διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών. Αρκετά σοβαρές μάλιστα με ενδεχόμενο να πάρουν τη νομική οδό.

Όλα αυτά προηγήθηκαν της έλευσης του Δαμασκηνού αλλά το ζήτημα παραμένει ανοιχτό. Λέγεται πως ο ιδιώτης ζήτησε ακρόαση από τον Μητροπολίτη και ο ίδιος ο σεβασμιώτατος επιδίωξε σφαιρική ενημέρωση.

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα θα έχει μια κρίσιμη συνάντηση και με τον εφημέριο του Αγίου Δημητρίου. Περί τις 20-22 του μηνός…

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 417 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News