Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:38 μμ
 
wm small
Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 08:59

Ενεργοποιήστε οι χριστιανοί τον αντιρατσιστικό νόμο (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενεργοποιήστε οι χριστιανοί τον αντιρατσιστικό νόμο. Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για τον αντιρατσιστικό νόμο. Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 14 του Συντάγματος η ελευθερία έκφρασης δίνει το δικαίωμα στον καθένα να μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του, τα αισθήματά του κ.α. χωρίς να υφίσταται κάποια έννομη συνέπεια.

Πώς είναι δυνατόν η ελευθερία της έκφρασης να περιοριστεί από έναν νόμο που αντίκειται στη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της νομιμοτητας; Ποια θα είναι τα μέτρα προστασίας και ειδικότερα αν ο αντιρατσιστικός νόμος είναι μέσο αναγκαίο να προστατεύσει το σύνολο των αγαθών που συνθέτουν την προσωπικότητα ενός ατόμου π.χ. φυλή, φύλο, θρησκεία, εθνική καταγωγή, σεξουαλικός προσανατολισμός κ.α.;

Όπως είναι διατυπωμένος ο νόμος αυτός μάλλον κακό μπορεί να κάνει στον οποιοδήποτε τομέα, διότι ουσιαστικά προσβάλλει τον πυρήνα της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας.

Ο αντιρατσιστικός νόμος τα τελευταία χρόνια είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων, που πολλοί χωρίς να γνωρίζουν είναι υπέρ του νόμου αυτού. Όμως βλέπουμε και στο πρόσφατο γίγνεσθαι της χώρας μας, δημόσια πρόσωπα να μιλούν περί της ελευθερίας της έκφρασης του ανθρώπου, κάτι το οποίο δεν ισχύει.

Επίσης η εκκλησία μέσω αυτού του αντιρατσιστικού νόμου πολλές φορές δέχεται επίθεση από τους επίδοξους εχθρούς που καραδοκούν για να χτυπήσουν την εκκλησία. Χρειάζεται πλέον και εμείς οι χριστιανοί να γίνει για εμάς ένα χρήσιμο εργαλείο εναντίον όσων προσβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο την Ορθόδοξη Πίστη μας.

Οι νόμοι που ψηφίζουν αυτοί που αρέσκονται στο να θέλουν να πολεμήσουν την εκκλησία και γενικά την ελευθερία του ανθρώπου, καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους, όταν θίγεται η θρησκεία μας και όχι να μιλούν για την αγάπη που πρέπει να έχουμε οι χριστιανοί και να μην κάνουμε χρήση αυτού του νόμου. Διότι η αγάπη δεν είναι μονόπλευρη και όταν μας συμφέρει.

--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece

 

Διαβάστηκε 221 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 09:22
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.