Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:04 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 12:23

Η εορτή του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου στο Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Συμεών Μεσολογγίου την μνήμη του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ο οποίος προεξήρχε και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στον δίκαιο Συμεών, ο οποίος έζησε ολόκληρη την ζωή του γνωρίζοντας, ότι δεν θα γευθεί θάνατο πριν δει τον Χριστό. Και ήρθε η στιγμή που έλαβε στην αγκαλιά του τον Χριστό και στη συνέχεια κοιμήθηκε.

Ο σύγχρονος άνθρωπος ζει με την ψευδαίσθηση, ότι δεν θα βιώσει ποτέ τον  θάνατο. Και όμως η δική μας συνάντηση με τον Θεό δεν είναι στιγμιαία, αλλά διαρκής. Κοινωνούμε μαζί Του, λαμβάνοντας το Σώμα του και το Αίμα Του. Τον συναντούμε μέσα από την προσευχή, αφού η προσευχή είναι μια ζωντανή επικοινωνία με τον Θεό. Τον συναντούμε στα πρόσωπα των αναγκεμένων συνανθρώπων μας που οφείλουμε έμπρακτα να συμπαρασταθούμε.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να κάνουμε παράκλησή μας την προσευχή του Αγίου Συμεών, ώστε αφού συναντήσουμε τον Χριστό ο θάνατος να μας οδηγήσει στην αιωνιότητα της παρουσίας του Θεού.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο    https://photos.app.goo.gl/budhnfjELyd24aCZ9

Διαβάστηκε 221 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.