Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:32 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 19:42

Αυτά είναι μερικά μικρά καθημερινά λάθη που θα σου καταστρέψουν την καριέρα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διάβασε παρακάτω τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις στην καριέρα σου και στην δουλειά σου.

Όχι, η δουλειά δεν είναι κάτι το εύκολο και σίγουρα θέλει τσαγανό για να τα βγάλεις πέρα σε αυτόν τον κόσμο. Το θέμα όμως είναι να ξέρεις ποια λάθη να αποφεύγεις και να είσαι πάντα ξύπνιος σε όλα.

Παρά τα όσα νομίζεις, δεν αρκεί η σκληρή προσπάθεια, οι γνωριμίες και η άρτια γνώση του αντικειμένου σου για να «πας μπροστά» στα επαγγελματικά σου.

Για την ακρίβεια, αυτό που θα πρέπει να κάνεις πριν απ’ όλα είναι είναι να εντοπίσεις και να διορθώσεις κάποια σφάλματα που κάνεις και που, χωρίς καν να το συνειδητοποιείς, υπονομεύουν ύπουλα την όλη σου προσπάθεια.

Σκέφτεσαι χωρίς λογική

Tο να φαντάζεσαι την στιγμή της οριστικής επιτυχίας καθώς παλεύεις με νύχια και με δόντια γι’ αυτήν όχι μόνο δε σε σε βοηθά να πετύχεις στο στόχο σου αλλά, αντίθετα, σε απομακρύνει από αυτόν.

Στο ενδιαφέρον αυτό συμπέρασμα καταλήγει μια έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην Επιθεώρηση της Πειραματικής Κοινωνικής Ψυχολογίας (μτφρ: «Journal of Experimental Social Psychology»), η οποία συνδέει την οπτικοποποίηση του όποιου στόχου με την αυξημένη παραγωγή από τον ανθρώπινο οργανισμό διαφόρων ουσιών που, αποδεδειγμένα, προξενούν ευφορία και χαλάρωση.

Κάτι που, προφανώς δε θέλεις να συμβεί σε καμία περίπτωση, ενώ είσαι στο μέσο του «αγώνα»…

Βιάζεσαι να αποκαλύψεις τι έχεις στο μυαλό σου

Μιλώντας στους φίλους σου για τους στόχους σου ή «διαφημίζοντάς» τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το μόνο που καταφέρνεις είναι να «σκοτώσεις» το κίνητρό σου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, «η συχνή αναφορά και κατόπιν η υπερανάλυση των όποιων στόχων, καλλιεργεί ένα πρώιμο συναίσθημα ικανοποίησης, το οποίο αποτελεί τροχοπέδη στην όποια προσπάθεια».

Σε παίρνει από κάτω η δουλειά εύκολα

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Illinois στις ΗΠΑ, ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να παραμείνεις εστιασμένος είναι παροτρύνοντας τον εαυτό σου στο δεύτερο ή στο τρίτο ενικό πρόσωπο.

Με βάση τα συμπεράσματα της μελέτης «με τον τρόπο αυτό, το υποκείμενο (σ.σ. εσύ, δηλαδή) διατηρεί την ψυχολογική απόσταση μεταξύ της φωνής που αντηχεί στο κεφάλι του και του εαυτού του – απόσταση που είναι απαραίτητη αν θέλει να ολοκληρώσει την προσπάθεια με επιτυχία».

pronews.gr

Διαβάστηκε 410 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.