Δευτέρα, 15η Απριλίου 2024  2:59 μμ
 
wm small
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023 18:48

Αυτά είναι ορισμένα οφέλη του να είσαι μερικές φορές «αγενής»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μία νέα έρευνα ήρθαν να αναλύσουν οι ψυχολόγοι για να υπενθυμίσουν την αξία των ορίων στις διαπροσωπικές σχέσεις και την αξία του «όχι».

Πολλοί θα σπεύσετε να σκεφτείτε πως η άρνηση απέναντι στον συνομιλητή μας ισούται με αγένεια και μία γενικότερη απόμακρη συμπεριφορά.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως με σεβασμό και ευγένεια έχουμε το δικαίωμα να επικοινωνήσουμε όσα μας ενοχλούν. Υπάρχουν συγκεκριμένα 4 «αγενείς» συμπεριφορές που καταλήγουν να είναι υπέρ της ψυχολογίας του εαυτού μας.

-Αρνηθείτε ευγενικά τις προσκλήσεις. Αφουγκραστείτε την ανάγκη της ψυχής και του οργανισμού σας και πείτε «όχι» στο κάλεσμα μίας εξόδου εάν δεν έχετε τον χρόνο, το ενδιαφέρον ή την ενέργεια για αυτήν.

-Μπορεί να αποτελεί ένα πολύ «λεπτό» θέμα, ωστόσο έχετε κάθε δικαίωμα να ενημερώσετε την παρέα σας για το όριο του budget σας και εάν κάτι βρίσκεται εκτός αυτού, να εξηγήσετε ευγενικά την άρνησή σας για την προκείμενη έξοδο. Άλλωστε υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαρείτε την παρέα των ανθρώπων σας με ελάχιστο χρηματικό budget έως και μηδενικό.

-Σεβαστείτε τον ελεύθερο χρόνο σας και απαιτείστε το ίδιο και από τους γύρω σας. Μία 24ωρη διαθεσιμότητα δεν σημαίνει πως υπάρχει πάντοτε η διάθεση και η θέληση να απαντάτε σε μηνύματα και κλήσεις φίλων ή συναδέρφων.

-Αντιμετωπίστε ειλικρινώς τα συναισθήματά σας και σε συνέχεια επικοινωνείστε τα με τους γύρω σας. Είναι προτιμότερο να αρνηθείτε ευγενικά μία πρόσκληση, παρά να δώσετε το παρών με άσχημη διάθεση και να καταλήξετε συναισθηματικά φορτισμένοι.

Οι παραπάνω συμπεριφορές απέχουν φυσικά πολύ από τον όρο της «αγένειας», έστω και εάν ο συνομιλητής μας τις εκλάβει ως τέτοιες, καθώς δεν προσβάλλετε κανέναν, αντιθέτως είστε απόλυτα ειλικρινείς.

Μην ξεχνάτε άλλωστε  πως σημασία δεν έχει το τι λες, αλλά πώς το λες.

pronews.gr

Διαβάστηκε 494 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.