Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:01 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 18:24

Συνεχίζεται το δικαστικό θρίλερ για 700.000 κατοικίες – Ο Εισαγγελέας του ΑΠ υπέρ των funds

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το δικαστικό θρίλερ που αφορά πάνω από 700.000 δανειολήπτες που ζουν με την αγωνία ότι τα σπίτια τους μπορούν να βγουν σε πλειστηριασμό από τα funds που αγόρασαν κοψοχρονιά την πρώτη κατοικία τους από τις τράπεζες, αναμένεται να κρατήσει δύο μήνες μέχρι η σε πλήρη σύνθεση Ολομέλεια του Αρείου Πάγου να αποφανθεί λόγω του θέματος που είναι μείζονος κοινωνικής σημασίας.

Κατά τη συζήτηση σήμερα Πέμπτη (26/1), οι παρευρισκόμενοι πάγωσαν στο άκουσμα της πρότασης του εισαγγελέα της έδρας ο οποίος τάχθηκε υπέρ της δυνατότητας των εταιρειών διαχείρισης να μπορούν να βγάζουν σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία δανειοληπτών και να προβαίνουν σε δικαστικές πράξεις, θεωρούμενοι ως δικαιούχοι διάδικοι, για λογαριασμό των funds.

Ο εισαγγελικός λειτουργός επιχειρηματολόγησε, λέγοντας ότι οι εταιρείες αυτές είναι γνωστής έδρας, υπόκεινται σε όλους τους απαιτούμενους ελέγχους από την ΤτΕ, εν αντιθέσει με τα funds της αλλοδαπής που δε μπορούν να ελεγχθούν εύκολα από τους δανειολήπτες.

Τον λόγο στη δικαστική διαδικασία έλαβαν οι εκπρόσωποι του συγκεκριμένου fund, εκπρόσωποι ελληνικής τράπεζας, ενώ πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των δανειοληπτών έκαναν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου και το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κρήτης.

pronews.gr

Διαβάστηκε 231 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.