Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:10 μμ
 
wm small
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 00:22

Από Δευτέρα οι μαθητικοί αγώνες Λυκείων στην Αιτωλοακαρνανία – Στα γήπεδα μαθητές από 27 σχολεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από Δευτέρα οι μαθητικοί αγώνες Λυκείων στην Αιτωλοακαρνανία όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση” Στα γήπεδα μαθητές από 27 σχολεία για αγώνες σε στίβο και ακόμη τέσσερα ομαδικά αθλήματα.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Ξεκινά τη Δευτέρα 23/01/23 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελλάδας και Κύπρου των μαθητικών αγώνων Λυκείων, στο ποίο θα συμμετάσχουν και σχολεία από την Αιτωλοακαρνανία. Ανέκαθεν ο νομός μας διακρίνονταν για τις επιδώσεις των ομάδων και των αθλητών στο θεσμό αυτό, ενώ ουκ ολίγες φορές ομάδες από το Αγρίνιο, τη Ναύπακτο και το Μεσολόγγι διαφόρων αθλημάτων είχαν εξασφαλίσει σπουδαίες διακρίσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης!

Στην εν λόγω διοργάνωση διεξάγονται αγώνες στίβου, ποδόσφαιρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και χειροσφαίρισης, ενώ φέτος συνολικά από την Αιτωλοακαρνανία έχουν δηλώσει συμμετοχή 27 λύκεια!

«Φουλ» οι προετοιμασίες και για το μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ Αγρινίου, το μαθητικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Θέρμου και το φεστιβάλ μοντέρνων χωρών Ναυπάκτου

Παράλληλα όμως εκτός από την συγκεκριμένη διοργάνωση αθλητικής φύσεως, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρουσιάζει ιδιαίτερη εξωστρέφεια και πραγματοποιεί δράσεις που δεν περιλαμβάνονται μέσα στα καθήκοντα των εκπαιδευτικών, δίνοντας όμως έτσι το ερέθισμα στα παιδιά για το κάτι παραπάνω, το οποίο μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως μοχλό απόσυμπίεσής τους, όπως δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Φιλοσοφία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας είναι δραστηριότητες των σχολείων να «ανοίγονται» προς την κοινωνία και τα υπόλοιπα σχολεία, να υπάρχει «διάχυση» των δράσεων αυτών, καθώς τα παιδιά βγάζουν μια διαφορετική πλευρά των δεξιοτήτων τους, αλλά και γιατί αφήνουν ένα πολιτιστικό και αθλητικό «αποτύπωμα» στην εκάστοτε περιοχή που διεξάγονται.

Μέσα από τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της Δευτεροβάθμιας μοιράζονται οι δράσεις σε όλες τις περιοχές τις Αιτωλοακαρνανίας και κυρίως συμμετέχουν όλα τα παιδιά που επιθυμούν από κάθε σχολείο του νομού, με αποτέλεσμα να ζουν μια διαφορετική εμπειρία, πολύ ιδιαίτερη, που τους ανοίγει τους ορίζοντες πάνω στα ενδιαφέροντά τους, είτε αυτά αφορούν τις αθλητικές δραστηριότητες, είτε δραστηριότητες πολιτιστικής φύσεως.

Ο Υπεύθυνος των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Μιχάλης Χαντζής μιλώντας στη «Σ» για τις δραστηριότητες πολιτιστικής φύσεως ανέφερε:

«προετοιμάζουμε το μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ Αγρινίου σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου, το οποίο φέτος θα είναι πανελλήνιο και οι παραστάσεις θα παρουσιάζονται στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Απριλίου. Μέχρι στιγμής θα συμμετέχουν 24 σχολεία, τόσο από την Αιτωλοακαρνανία, όσο και από άλλες περιοχές όπως λ.χ. την Κρήτη (Ιεράπετρα), την Αλεξανδρούπολη, την Πτολεμαΐδα, την Κομοτηνή και όχι μόνο, αναβαθμίζοντας έτσι την διοργάνωση.

Για τις 21/05 προετοιμάζουμε το μαθητικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που θα διεξαχθεί στην πλατεία του Θέρμου. Είναι γιορτή για τα παιδιά και το Θέρμο και θα συμμετέχουν μαθητικές ομάδες από τα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας παρουσιάζοντας χορούς απ’ όλη την Ελλάδα. Δεν έχουν κλείσει ακόμη οι συμμετοχές, αλλά η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Ακόμη, αναμένεται να προκηρυχτεί το φεστιβάλ μοντέρνων χωρών που θα διεξαχθεί στη Ναύπακτο. Έχουμε το «πράσινο φως» από το Δήμο Ναυπακτίας και σύντομα θα γίνει ο απαραίτητος συντονισμός με το Δήμο, ώστε οι μαθητές των σχολείων του νομού που συμμετέχουν στις ομάδες μοντέρνου χορού να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες για να δηλώσουν συμμετοχή».

Ο Υπεύθυνος της ομάδας Φυσικής Αγωγής και της οργανωτικής επιτροπής σχολικών αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Κούστας τόνισε για την συμμετοχή των ομάδων από τα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας στο Πρωτάθλημα που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα:

«ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 23/01/23 οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ελλάδας και Κύπρου, στο οποίο και φέτος θα συμμετάσχουν και οι ομάδες των λυκείων που το επιθυμούν απ όλη την Αιτωλοακαρνανία. Οι αγώνες θα διεξάγονται κατά την διάρκεια του σχολικού ωραρίου 9.00 π.μ.-14.00 π.μ σε ανοιχτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις των Δήμων Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ναυπακτίας. Θα συμμετάσχουν 27 λύκεια απ’όλη την Αιτωλοακαρνανία σε αγώνες στίβου, ποδόσφαιρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, και χειροσφαίρισης που περιλαμβάνει το Πρωτάθλημα αυτό.

Οι αγώνες διεξάγονται σε τρεις ομίλους. Οι αγώνες για τις ομάδες του Αγρινίου θα γίνουν στο ΔΑΚ (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο), στο κλειστό της αερογέφυρας, όπως επίσης και στο γήπεδο του Παναιτωλίου. Για τις ομάδες του Μεσολογγίου οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό και ανοιχτό χώρο στο ΔΑΚ και για τις ομάδες της Ναυπάκτου οι αγώνες θα γίνουν στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ). Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κληρώσεις και ήδη οι ομάδες γνωρίζουν πως θα παίξουν στη κάθε πόλη μεταξύ τους και η νικήτρια ομάδα από το Μεσολόγγι θα παίζει με την αντίστοιχη ομάδα της Ναυπάκτου και ο τελικός θα γίνει με την αντίστοιχη ομάδα του Αγρινίου.

Στη φάση αυτή αναζητούμε γιατρούς για να στελεχώσουν τους αγώνες. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε καθυστέρηση στην έναρξη του Πρωταθλήματος, ενώ φέτος η διοργάνωση ξεκινά νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Οι μαθητές μέσα από την συμμετοχή τους στους αγώνες αυτούς μοριοδοτούνται, ενώ φέτος η συμμετοχή δεν είναι τόση όπως τα προηγούμενα χρόνια, παρά το γεγονός ότι κατά τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν πολύ σημαντικές διακρίσεις για ομάδες από την Αιτωλοακαρνανία».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 268 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.