Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:51 πμ
 
wm small
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 15:00

Υποχρεωτική η εγγραφή στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ζωοτροφών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενημέρωση από το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής & Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας.

Όλες οι επιχειρήσεις ζωοτροφών (παραγωγή- διακίνηση σύνθετων ζωοτροφών/πρώτων υλών ζωοτροφών-μεταφορικές εταιρείες-παρασκευαστήρια), υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ζωοτροφών του ΥπΑΑΤ.

Επισημαίνεται ότι στην παραπάνω διαδικασία υπόκεινται και οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις με αναμεικτήρα που χρησιμοποιούν συμπληρωματική ζωοτροφή (ισορροπιστή) για την παραγωγή ζωοτροφών για ιδιοκατανάλωση.

Σε πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τα κράτη μέλη διευκρινίστηκε ότι ο Καν.183/2005 εφαρμόζεται και στη λιανική πώληση ζωοτροφών για οικόσιτα παραγωγικά ζώα και μέλισσες. Η μόνη περίπτωση λιανικής πώλησης ζωοτροφών για την οποία ο κανονισμός δεν εφαρμόζεται είναι στην περίπτωση της πώλησης ζωοτροφών για κατοικίδια ζώα. Ως εκ τούτου όλα τα καταστήματα-εμπορικές επιχειρήσεις που διαθέτουν ζωοτροφές για παραγωγικά ζώα και μέλισσες υπόκεινται στην υποχρέωση εγγραφής/έγκρισης.

Να σημειωθεί, ότι υποχρέωση εγγραφής έχουν και οι μεταφορικές επιχειρήσεις που μεταφέρουν ζωοτροφές.

Σε όσους δεν εγγραφούν, επιβάλλονται κυρώσεις.

Διαβάστηκε 240 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία