Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:53 πμ
 
wm small
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 19:17

Πώς να χωρίσεις κάποιον με ωραίο τρόπο; – Κι όμως γίνεται!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αν ο χωρισμός με κάποιον ήταν εύκολος, δε θα γράφαμε τώρα αυτό το άρθρο. Το ερώτημα δεν είναι τόσο πώς να χωρίσεις με κάποιον, αλλά πώς να το κάνεις με τρόπο που να μην είναι γεμάτος θλίψη, αδεξιότητα και άκομψο τρόπο. Πίστεψε μας δεν εύκολο κατόρθωμα.

Η αλήθεια είναι ότι ο χωρισμός με κάποιον που αγαπάς είναι δύσκολος για διάφορους λόγους: ίσως θα σου λείψουν τα μέλη της οικογένειάς του ή η αγάπη και η υποστήριξη που πήρες από αυτά σε μια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής σου ή το σεξ (το οποίο είναι απολύτως οκ).

Το θέμα είναι, ακόμα κι αν ξέρεις ότι πρέπει να προχωρήσεις, οι χωρισμοί δεν είναι ποτέ εύκολοι.

Εδώ, αφού συμβουλευτήκαμε μία διακεκριμένη ψυχολόγο, σου δίνουμε τρόπους για το πώς να χωρίσεις ευγενικά και αποτελεσματικά με κάποιον.

Βεβαιώσου ότι θέλετε πραγματικά να χωρίσετε

Πριν χωρίσεις με τον σύντροφό σου, βεβαιώσου ότι θέλεις πραγματικά να τερματίσετε τη σχέση. Εάν έχεις αμφιβολίες και ανησυχίες για τη σχέση σας, είναι σημαντικό να το μοιραστείς με τον σύντροφό σου πριν χωρίσετε.

Σκέψου πρώτα τη συζήτηση

Μόλις αποφασίσεις ότι θέλεις να τερματίσετε τη σχέση σας, είναι σημαντικό να δώσεις στον εαυτό σου χρόνο και χώρο για να σκεφτείς τι θέλεις να πεις πριν το πεις πραγματικά. Η ίδια η συνομιλία πιθανότατα θα είναι αγχωτική και όταν είμαστε αγχωμένοι, έχουμε την τάση να χάνουμε την πρόσβαση στα λογικά μέρη του εγκεφάλου μας. Το να γράψεις ακριβώς αυτό που θέλεις να πεις και να το εξασκήσεις εκ των προτέρων μπορεί να σε βοηθήσει.

Έχε υπόψη ότι δε μπορείς να γνωρίζεις την αντίδραση του άλλου

Ανεξάρτητα από το τι λες και με πόσο ενσυναίσθηση το λες, δεν μπορείς να ελέγξεις πώς θα αντιδράσει ο άλλος. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η συνομιλία θα είναι αποτελεσματική, γιατί μπορεί κανείς να ελέγξει μόνο “το μήνυμα που αποστέλλεται, όχι τον τρόπο λήψης του”.

Πες το face-to-face

Εάν θέλεις να είσαι τίμιος και ντόμπρος άνθρωπος, θα πρέπει να αντιμετωπίσεις το ταίρι του πρόσωπο με πρόσωπο και να του πεις τα νέα με αυτό τον τρόπο. Αν σας χωρίζει κάποια μεγάλη απόσταση και αυτό δεν είναι εφικτό, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάμερα γι’ αυτή τη δουλειά.

Να είσαι ειλικρινής

Δεν υπάρχει λόγος να πεις ψέματα για να αποφύγεις να στεναχωρήσεις τον άλλον. Μπορείς να είσαι ειλικρινής με ευγενικό τρόπο, αποκρύπτοντας μόνο τις άσχημες αλήθειες που δεν υπάρχει λόγος να ειπωθούν (π.χ. ότι γνώρισες κάποιον άλλο).

pronews.gr

Διαβάστηκε 489 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.