Κυριακή, 6η Οκτωμβρίου 2024  12:19 πμ
Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2023 22:36

Αγρίνιο – Κτίριο πρώην Οργανισμού Καπνού: Συντήρηση για λόγους ασφαλείας (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αγρίνιο – Κτίριο πρώην Οργανισμού Καπνού: Συντήρηση για λόγους ασφαλείας όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία είναι σε προχωρημένο στάδιο οι επαφές με το Υπουργείο για την κατεδάφισή του και τη δημιουργία χώρου στάθμευσης.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:   

Ξεκίνησαν εδώ και μέρες εργασίες συντήρησης του κτιρίου του πρώην Οργανισμού Καπνού στην «καρδιά» του Αγρινίου, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τους διερχόμενους πολίτες, είτε είναι πεζοί, είτε με το αυτοκίνητό τους. Οι εργασίες ξεκίνησαν αρχικά από την πλευρά της οδού Πάνου Σούλου και θα συνεχιστούν από την πλευρά της οδού Μακρή.

Οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται για λόγους ασφαλείας καθώς το κτίριο που παραμένει επί σειρά ετών αναξιοποίητο και ασυντήρητο έχει παρουσιάσει αρκετές φθορές.

Αρχικά το πλάνο ήταν το κτίριο να στεγάσει το μουσείο καπνού, αλλά εφόσον αυτό θα στεγαστεί στο Διαχρονικό Μουσείο που θα δημιουργηθεί στις καπναποθήκες Παπαπέτρου, ο Δήμος Αγρινίου έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό επαφές με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να αλλάξουν οι όροι χρήσης του κτιρίου και να μπορέσει να το εκμεταλλευτεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Οι επαφές είναι ιδιαίτερα προχωρημένες, καθώς και το κτήριο δεν παρουσιάζει κάποιο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ή χαρακτηριστικό και αυτό δεν εμποδίζει και τη κατεδάφισή του.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης μιλώντας στη «Σ» τόνισε:

Ο Δημήτρης Τζιώλης

«πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης λόγω επικινδυνότητας του κτιρίου. Υπήρξαν καταγγελίες, γιατί οι σοφάδες έχουν αποκολληθεί, οι μαρμαροποδιές είναι φθαρμένες και γι’ αυτό γίνεται συντήρηση για λόγους ασφαλείας. Οι εργασίες ξεκίνησαν από το κομμάτι της οδού Πάνου Σούλου, που είναι και το μεγαλύτερο σε επιφάνεια και έχει άμεση επαφή με τον δρόμο και θα συνεχιστούν και στην οδό Μακρή, ώστε οι διερχόμενοι να έχουν ασφαλή διέλευση.

Ο σχεδιασμός για το κτίριο δεν έχει αλλάξει. Υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό επαφές με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να αλλάζουν οι όροι χρήσης του κτιρίου και να μην γίνει μουσείο καπνού, δεδομένου πως το μουσείο καπνού θα στεγαστεί στις καπναποθήκες Παπαπέτρου. Δεν θα έχει νόημα συνεπώς και το κτίριο του πρώην Οργανισμού Καπνού να έχει αυτούς του όρους χρήσης.

Εδώ και πολύ καιρό είμαστε σε επαφές με το υπουργείο ώστε να αλλάξουμε τους όρους χρήσης και να μας δοθεί το κτίριο για άλλη χρήση. Η πρώτη σκέψη, η πρώτη προσέγγιση, είναι το κτήριο να κατεδαφιστεί και στο σημείο να γίνει χώρος στάθμευσης, δεδομένου πως και το κτίριο δεν διαθέτει κάποιο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ή χαρακτηριστικό και ότι στο κέντρο της πόλης οι χώροι είναι λίγοι και υπάρχει ζήτημα στάθμευσης.

Θα πρέπει να πάμε σε άλλες κατευθύνσεις για τη χρήση του χώρου αυτού και γι’ αυτό η κατ’ αρχήν σκέψη είναι η δημιουργία χώρου στάθμευσης. Οι επαφές με το υπουργείο είναι προχωρημένες, τόσο που θα έλεγα πως αν τα αντανακλαστικά του υπουργείου ήταν γρηγορότερα, η υπόθεση θα είχε ήδη λήξει».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 379 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.