Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  10:24 μμ
Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 19:13

Γιάννης Καρβέλης: Οι δύσκολες αποφάσεις και οι στιγμές συγκίνησης – Τι είπε σε συνέντευξή του (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα σύντομο απολογισμό έκανε ο Γιάννης Καρβέλης στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΙΟΝΙΑΝ.

Η θητεία του στο «τιμόνι» της 6ης ΥΠΕ, όπως σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στη δημοσιογράφο Λίνα Μπάστα και την εκπομπή «Διπλή ταυτότητα», άρχισε με διάθεση για εφαρμογή αναπτυξιακής πολιτικής, όμως η συνέχεια, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο του 2020, ήταν απρόβλεπτη λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

Το σκηνικό στο χώρο της Υγείας άλλαξε με ραγδαίους ρυθμούς καθώς έκανε την εμφάνισή του ο «άγνωστος εχθρός» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρβέλης μιλώντας για την επέλαση της Covid-19. Εξήρε το ρόλο του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σημειώνοντας ότι καθένας τους υπήρξε κρίκος της αλυσίδας στην προσπάθεια «κανένας πολίτης να μη μείνει αβοήθητος».

Ο κορονοϊός στάθηκε αφορμή να ζήσει μερικές από τις πιο «δυνατές» στιγμές της ζωής του όπως τότε που χρειάστηκε να συνοδεύσει τον Νίκο Χαρδαλιά στην κλειστή δομή προσφύγων στο Κρανίδι με τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκινημένος περιέγραψε πώς μια γυναίκα μου νόσησε από Covid-19 στο Μεσολόγγι του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της, καθώς τότε που απαγορεύονταν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, η κόρη της τον παρακάλεσε να δοθεί μια λύση και, ευτυχώς, μετά από νοσηλεία της στο Πανεπιστημιακό της Πάτρας, ξεπέρασε τη δοκιμασία.

Αναφέρθηκε και σε άλλες δύσκολες καταστάσεις όπως αυτή στο Αγρίνιο, όταν είχε γίνει διασπορά της νόσου στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, και οι συγγενείς των ασθενών είχαν συγκεντρωθεί στη νοσηλευτική μονάδα, αγωνιώντας για τους δικούς τους ανθρώπους.

Πρόσφατη φωτογραφία του κ. Καρβέλη που έκανε Πρωτοχρονιά με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους εργαζόμενους στα ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ  αναφέρθηκε ακόμα σε σκληρές αποφάσεις που καλείται να λάβει κατά καιρούς, σημειώνοντας ότι το πράττει  με «πόνο ψυχής» και επικαλέστηκε παραδειγματικά το «εντέλλεσθε» για τις περιπτώσεις μετακινήσεων γιατρών, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Νοσοκομείου Πύργου, όπου δεν εκφράζεται έμπρακτα ενδιαφέρον για την κάλυψη κενών θέσεων.

Συγκίνηση προκάλεσε στον Γιάννη Καρβέλη η τηλεφωνική παρέμβαση δυο προσώπων, εγκάρδιων φίλων του. Πρόκειται για τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο ο οποίος τον επαίνεσε για την εργατικότητα, την τιμιότητα και τη διάθεση του για προσφορά ενώ μίλησε για την πηγή από την οποία αντλεί δύναμη αλλά και τον διευθυντή της Καρδιολογικής του Πανεπιστημιακού της Πάτρας, καθηγητή Περικλή Νταβλούρο.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη:

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 393 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.