Κυριακή, 19η Μαίου 2024  4:52 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 01:05

Το Σωματείο «Ανοιχτό Θέατρο Αγρινίου» συστήθηκε στο κοινό με μουσική βραδιά στην πλ. Δημοκρατίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το νεοσύστατο Σωματείο «Ανοιχτό Θέατρο Αγρινίου», που στόχο έχει , όπως φαίνεται και από το όνομά του, τη δημιουργία ενός ανοιχτού θεάτρου στο Αγρίνιο, ξεκίνησε τις δράσεις του, παρουσιάζοντας απόψε μουσική εκδήλωση στην πλατεία Δημοκρατίας. Το «Ανοιχτό Θέατρο» έχει ήδη αρκετά μέλη και τμήματα και την αποψινή βραδιά ανέλαβε το Μουσικό Τμήμα του Σωματείου.

pol-anoiktotheatro-plateia1

«Το Ανοιχτό Θέατρο Αγρινίου είναι μια κίνηση πολιτισμού από μερικούς συμπολίτες μας. Είπαμε πως και εμείς χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο ανοιχτό αμφιθέατρο για όλους τους κατοίκους της περιοχής. Επομένως, ο μεγάλος μας στόχος είναι να χτιστεί ένα σύγχρονο αμφιθέατρο , που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Έχουμε καλλιτεχνικά τμήματα: μουσικό, θεατρικό, χορευτικό και διάφορες άλλες δράσεις. Απόψε είναι η πρώτη εκδήλωση για να μας γνωρίσει ο κόσμος», ανέφερε σε δηλώσεις της η κα Εύη Βέρη, έφορος του μουσικού τμήματος του Ανοιχτού Θεάτρου Αγρινίου.

pol-anoiktotheatro-plateia2

Στη σκηνή που στήθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας, ανέβηκαν τέσσερα μουσικά σύνολα. Αρχικά μουσική έπαιξαν οι μαθητές του Ωδείου Δυτικής Ελλάδος, στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το μουσικό συγκρότημα «Μπιρμπίλια» , αποτελούμενο από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου. Αμέσως μετά στη σκηνή ανέβηκε συγκρότημα που έπαιξε ροκ μουσική και τέλος μουσική έπαιξαν οι «Μέτοικοι» που είπαν τόσο δικά τους τραγούδια όσο και γνωστών παλιών και νέων Ελλήνων στιχουργών.

pol-anoiktotheatro-plateia3

«Τα τμήματά μας δεν είναι εκμάθησης μαθητών πάνω σε μουσική κλπ. Απλά μέσω του «Ανοιχτού Θεάτρου», οι άνθρωποι της περιοχής που ασχολούνται με τη μουσική θα μπορούν να έχουν μια παραπάνω προβολή, να συμμετέχουν στις διάφορες εκδηλώσεις που οργανώνουμε», εξηγεί η κα Βέρη.

pol-anoiktotheatro-plateia4

Ο κ. Βασίλης Φωτάκης, υπεύθυνος επικοινωνίας του Σωματείου, ανέφερε πως πρόκειται για την αρχή μιας προσπάθειας που γίνεται για την πόλη και τους κατοίκους της.
«Η δυνατότητα που δίνεται στους πολίτες μέσα από αυτή τη διαδικασία είναι να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για κάτι που μας αφορά όλους και θα αναπτύξει την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης», εξήγησε ο κ. Φωτάκης σε δηλώσεις του.

pol-anoiktotheatro-plateia11

pol-anoiktotheatro-plateia6

pol-anoiktotheatro-plateia7

pol-anoiktotheatro-plateia9

pol-anoiktotheatro-plateia8

pol-anoiktotheatro-plateia10

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 2891 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.