Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  7:51 μμ
Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022 13:52

Καλύτερη του αναμενομένου η εορταστική κίνηση – «Ανάσταση» στην εστίαση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Καλύτερη του αναμενομένου η εορταστική κίνηση. Με σύμμαχο τον καλό καιρό τα καφέ, τα εστιατόρια, οι ταβέρνες και τα ουζερί του Αγρινίου δουλεύουν μετά από χρόνια καλύτερα, σε σημείο που αν συνεχιστεί έτσι η δουλειά μέχρι και τα Θεοφάνεια θα ξεπεράσουν και το 2019

Μια από τις καλύτερες περιόδους «ζει» ο κλάδος της εστίασης στο Αγρίνιο αυτές τις ημέρες, μετά από χρόνια!

Από τις 23/12 μέχρι και λίγο μετά την Πρωτοχρονιά, ελπίζουν μέχρι και τα Θεοφάνεια οι επαγγελματίες του κλάδου, η δουλειά σε καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί της πόλης έχει θετικό πρόσημο και αυτό τους δίνει πραγματική «ανάσα», καθώς «έρχονται» από μια δύσκολη περίοδο, που λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων κατέγραφαν συνεχώς, ζημιά σον τζίρο των επιχειρήσεών του.

Η φετινή εορταστική περίοδος θα τους βοηθήσει σημαντικά και για το επόμενο διάστημα, καθώς κατά κανόνα μετά τις γιορτές ο κόσμος είναι περισσότερο «κουμπωμένος». Ο κλάδος της εστίασης είναι από αυτούς που επηρεάζονται από πολλούς και αναρίθμητους παράγοντες και ο καλός καιρός, η μεγάλη κίνηση στους δρόμους, η αύξηση των επισκεπτών στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή, είναι ο πλέον κατάλληλος σύμμαχός τους.

Κρίνοντας από τις ημέρες των Χριστουγέννων, το αδιαχώρητο παρατηρήθηκε σε επιχειρήσεις εστίασης που διοργάνωσαν χριστουγεννιάτικα πάρτυ – live και τουλάχιστον από άποψη κίνηση οι περισσότεροι επιχειρηματίες του κλάδου δεν έχουν παράπονο. Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει πως και τα ταμεία των επιχειρήσεων έχουν κάνει «ανάσταση», καθώς μεγάλο μέρος του κόσμου παραμένει συγκρατημένο στις δαπάνες του, ωστόσο με δεδομένη την υποτονική κίνηση του προηγούμενου διαστήματος, αλλά και τα αυξημένα έξοδα των επιχειρήσεων, η κίνηση που καταγράφεται δίνει σίγουρα μια μεγάλη «ανάσα».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου Κώστας Ναστούλης μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «πάντα η περίοδος των Χριστουγέννων και του Πάσχα ήταν περίοδοι, οι οποίες μας έδιναν καλή ώθηση για το επόμενο χρονικό διάστημα. Φέτος οι γιορτές είναι χωρίς περιορισμούς και η δουλειά ξεκίνησε στο κλάδο της εστίασης από 23 Δεκεμβρίου. Η πορεία της δουλειάς είναι ανοδική αυτή την περίοδο και θεωρώ πως αν συνεχιστεί έτσι μέχρι και τις 06/01/23 δεν αποκλείεται να ξεπεράσουμε και το επίπεδο του 2019, που ήταν χρονιά ορόσημο για τη εστίαση. Η περίοδος αυτή δίνει «ανάσα» στα μαγαζιά της πόλης και τα βοηθάει, ώστε να ανταπεξέλθουν το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά τις γιορτές, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δουλεύαμε με ζημιά, εξαιτίας των μεγάλων ανατιμήσεων. Στο ότι πάει καλά η δουλειά βοηθάει και ο καλό καιρός, κρατάει κόσμο έξω και ο κόσμος βρίσκει την ευκαιρία να απολαύσει την παρέα και τον καιρό. Η εστίαση προσδοκά να υπάρχει ομαλή ροή στη δουλειά μας και οι καταστάσεις που ζούμε δεν το επιτρέπει, καθώς ο κλάδος μας επηρεάζεται από πάρα πολλούς παράγοντες. Συχνά βλέπουμε πως η προσέλευση σε καταστήματα να είναι αρκετή, αλλά ο τζίρος τους να μην είναι αντίστοιχος με την εικόνα που βλέπουμε, του κόσμου που εξυπηρετούν. Το θετικό όμως είναι πως την εορταστική περίοδο ο κλάδος μας στην περιοχή πάει καλά».

Κων/νος Χονδρός  Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 382 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.