Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:01 μμ
 
wm small
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2022 18:49

Βορίδης: «Με τους νέους εκλογικούς καταλόγους θα στηθούν οι κάλπες»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για την ημερομηνία των εκλογών και τις εκτιμήσεις που έκανε προ ημερών μίλησε ο Μάκης Βορίδης.

«Εκείνο το οποίο είπα ότι είναι πως προφανώς είμαστε στο τελευταίο εξάμηνο της κυβέρνησης, ότι ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει τον χρόνο των εκλογών και ότι οι εκλογές έχουν μια ιδιαιτερότητα και χρειάζονται περισσότερο χρόνο γιατί είναι διπλές εκλογές και πρέπει επομένως να υπάρχει μεγαλύτερο διάστημα διαθέσιμο» είπε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε:

«Ο ελάχιστος χρόνος που προβλέπεται από τη διάλυση της Βουλής για την προκήρυξη εκλογών είναι 29 ημέρες. Εγώ παρακολούθησα τα σενάρια του δημοσιογράφου και βγήκε η ημερομηνία για αρχές Απριλίου».

Απαντώντας σε ερώτημα για την παρατεταμένη εκλογολογία και τις επιπτώσεις της στη λειτουργία της κυβέρνησης, ο κ. Βορίδης απάντησε (ΑΝΤ1) πως «δεν υπάρχει επιβράδυνση του κυβερνητικού έργου, αλλά το αντίθετο».

Με τους νέους εκλογικούς καταλόγους οι κάλπες

Σχετικά με το εάν θα ισχύσουν τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής ή οι εκλογές θα γίνουν με βάση την απογραφή του 2011, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «η τελευταία απογραφική πράξη έγινε τέλος Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου. Το Σύνταγμα λέει έναν χρόνο μετά από την τελευταία απογραφική πράξη μπορούν να γίνουν εκλογές με τους νέους εκλογικούς λόγους. Η ΕΛΣΤΑΤ ετοιμάζει το Προεδρικό Διάταγμα. Αν βγει μέσα στο 2022, η Κυβέρνηση έχει ένα δίμηνο δυνητικά για να αποφασίσει εάν θα γίνουν εκλογές με τους παλιούς ή με τους νέους καταλόγους. Εγώ για να το τελειώνουμε, σας λέω ότι οι εκλογές θα γίνουν με τους νέους εκλογικούς καταλόγους, βάσει της νέας απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ».

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών, εκτίμησε ως «λογικό παρακολούθημα, λογική συνέπεια μιας συγκεκριμένης εξέλιξης, ειδικά εάν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ».

«Η άποψη μας είναι ότι οι πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική είναι οι κρίσιμες, γιατί θα καθορίσουν τρία πράγματα που θα καθορίσουν και τις δεύτερες εκλογές: το πρώτο κόμμα, την διαφορά του πρώτου από το δεύτερο κόμμα και εάν αυτή ανατρέπεται, αλλά και το πόσο κοντά θα βρίσκεται το πρώτο κόμμα από την αυτοδυναμία. Οι πολίτες δεν πρέπει να τις αντιμετωπίσουν ως “χαλαρές” τις πρώτες εκλογές» τόνισε ο κ. Βορίδης.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 331 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/