Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:34 μμ
 
wm small
Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2022 19:56

Αυτές είναι 7 Χριστουγεννιάτικες ταινίες που δεν θα βαρεθείς ποτέ να βλέπεις τις γιορτές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εκτός από εξόδους, ξενύχτια, οικογενειακά τραπέζια, οι γιορτές έχουν και στιγμές ανάπαυλας για να πάρουμε δυνάμεις και να συνεχίσουμε τη φιέστα.

Και τι καλύτερο εκείνες τις ώρες από το να χουζουρέψουμε αγκαλιά με τους αγαπημένους μας, βλέποντας μια καλή  ταινία, που θα μας βάλει στο πνεύμα και θα μας φτιάξει τη διάθεση.
Πάρτε λοιπόν κουβέρτες, σοκολάτες και ποπ κορν και καλή προβολή.

Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης (1993)

Το stop motion αριστούργημα των Τιμ Μπάρτον και Χένρι Σέλικ, που άλλαξε τα δεδομένα στην κατηγορία των «χριστουγεννιάτικων ταινιών». Ο Μπάρντον υπέγραψε την παραγωγή, αλλά και τα credits της ιστορίας -το σενάριο βασίστηκε σε ένα δικό του ποίημα από το μακρινό 1982- και ο Σέλικ ανέλαβε τη σκηνοθεσία, καθώς ο πρώτος είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Ο Jack Skellington είναι ο Βασιλιάς του Halloween. Η δουλειά του επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και κοντεύει να γίνει ρουτίνα, γι’ αυτό νιώθει μια έντονη ανάγκη για ανανέωση.

Όταν θα βρεθεί ξαφνικά στο χωριό του Αϊ Βασίλη, θα έρθει για πρώτη φορά σε επαφή με το κλίμα των Χριστουγέννων, το οποίο θα προσπαθήσει να μεταφέρει στη δική του γιορτή. Οι συμπολίτες του όμως δεν θα ενθουσιαστούν με αυτή την ιδέα.

 

Θαύμα στο Μανχάταν (1994)

Κλασική ταινία που βασίζεται σε μια ιστορία της Βάλενταϊν Ντέιβις. Μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το 1947 από τον Τζορτζ Σίτον και απέσπασε τρία Όσκαρ, ενώ το 1994 ο Τζον Χιουζ ανέλαβε το ριμέικ της.

Ο Κρις είναι ένας αξιαγάπητος γεροντάκος, που έχει την πεποίθηση ότι είναι ο Άγιος Βασίλης. Την παραμονή της Ημέρας των Ευχαριστιών καλείται να υποδυθεί τον ρόλο που αγαπά σε μια παρέλαση διαφημιστικού χαρακτήρα, που διοργανώνει ένα κατάστημα παιχνιδιών.

Η επιτυχία του είναι τόσο μεγάλη, που αμέσως προσλαμβάνεται στο κατάστημα του οποίου υπεύθυνη πωλήσεων είναι η Ντόρις Γουόκερ, μια χωρισμένη μητέρα, η οποία έχει χάσει τον ενθουσιασμό της για τα Χριστούγεννα.

Όταν ο Κρις έρχεται σε επαφή με την κόρη της, τη Σούζαν (Νάταλι Γουντ), διαπιστώνει ότι η μικρή, γαλουχημένη από τη μητέρα της, βλέπει τα πράγματα με πολύ ρεαλιστικό και ώριμο τρόπο.

Ο Κρις έρχεται επίσης σ’ επαφή με έναν δικηγόρο, τον Φρεντ, ο οποίος είναι ερωτευμένος με την Ντόρις. Οι ζωές τους θα ανατραπούν ευχάριστα, όμως η εμμονή του Κρις να υποστηρίζει ότι είναι ο πραγματικός Άγιος Βασίλης θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον νόμο, όταν κάποιοι θα τον κατηγορήσουν ως τρελό, με αποτέλεσμα να καταλήξει σ’ ένα σε ίδρυμα.

 

Love Actually (2003)

Μια σπονδυλωτή ταινία που εκτυλίσσεται παραμονές των Χριστουγέννων και μπερδεύει τις διαδρομές πολλών μοναχικών ανθρώπων, οι οποίοι όμως τελικά βρίσκουν την αγάπη: άλλος σ’ ένα ισπανικό χωριό, άλλος στο κέντρο του Λονδίνου, άλλος σε μια πολυεθνική εταιρεία, και ο Πρωθυπουργός μέσα στο προεδρικό Μέγαρο.

Ανεπανάληπτος ο Μπίλι Νάι στον ρόλο του ξεπεσμένου σταρ, που φτιάχνει μια εναλλακτική χριστουγεννιάτικη εκδοχή της μεγάλης του επιτυχία  με σκοπό να επιστρέψει στα charts. Σιγομουρμουρίζουμε μαζί του «ΙΙ feel it in my  fingers, feel it in my toes» και δίνουμε το πατροπαράδοτο φιλί κάτω από τα γκι για να έχουμε καλή τύχη.

  

Βad Santa (2003)

Ο Μπίλι Μπομ Θόρτον είναι ο πιο ανατρεπτικός Αϊ Βασίλης που έχετε δει. Βασικά, τον λένε Γουίλι Στόουκ, είναι επαγγελματίας διαρρήκτης, πίνει, καπνίζει, βρίζει ακατάπαυστα, τρομάζει τα παιδιά και ληστεύει τα εμπορικά κέντρα στα οποία συχνάζει μαζί με τον μεταμφιεσμένο σε τάρανδο,συνέταιρό του.

Και αυτή τη χρονιά, όλα φαίνονται πως λειτουργούν στην εντέλεια, όμως τα σχέδιά του ανατρέπονται όταν ένα μικρό αγόρι, πιστεύει ότι ο Γουίλι είναι πράγματι ο αληθινός Αϊ Βασίλης, που χρόνια περίμενε να συναντήσει.

 

The Polar Express (2004)

Πιστή animaton μεταφορά ενός παιδικού βιβλίου του Κρις Βαν Όλσμπεργκ από τον Ρόμπερτ Ζεμέκις, που αρχικά γυρίστηκε με ηθοποιούς, όπως ο Τομ Χανκς, ο οποίοι στη συνέχεια υπέστησαν ψηφιακή επεξεργασία.

Ένα αγόρι, ο Μπίλι πιστεύει στην ύπαρξη του Αϊ Βασίλη, όμως οι γονείς τους συνεχώς του υπενθυμίζουν πως όλα αυτά δεν είναι παρά παραμύθια γα παιδιά. Εκείνος όμως την Παραμονή των Χριστουγέννων, δέχεται την επίσκεψη ενός τεράστιου ατμοκίνητου τρένου, με προορισμό του το σπίτι του Άγιου Βασίλη στον Βόρειο Πόλο!

Παρέα με άλλους συνομήλικούς του, θα ζήσει το πιο απίθανο ταξίδι της ζωής του. Θα διασχίσει βουνά, τοπία κατάλευκα από το χιόνι, πανύψηλες γέφυρες, θα απολαύσει την πιο υπέροχη ζεστή σοκολάτα και τελικά θα να ανακαλύψει τον εαυτό του.

 

Χριστουγεννιάτικη ιστορία  (2009)

Μια κινηματογραφική 3D διασκευή της διάσημης χριστουγεννιάτικης ιστορίας του Τσαρλς Ντίκενς από την Walt Disney και τον Ρόμπερτ Ζεμέκις, που αναδεικνύεται σε grand maître των ημερών.

Ο τσιγκούνης και στριφνός Εμπενίζερ Σκρουτζ δεν έχει ούτε φέτος πρόθεση να απολαύσει τα Χριστούγεννα. Έτσι, για ακόμη μα φορά γυρίζει σπίτι του, γκρινιάζοντας ότι οι γιορτές θα του φορτώσουν ακόμη μια χρονιά στην πλάτη, αλλά ούτε ένα τσουβάλι χρυσάφι στον λογαριασμό του.

Όταν όμως τα Πνεύματα του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος εμφανίζονται και τον παρασύρουν σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο, ανακαλύπτει τη μαγεία των Χριστουγέννων και αναθεωρεί τη στάση μιας ολόκληρης ζωής, επανορθώνοντας τα σφάλματά του.

 

Το Τανγκό των Χριστουγέννων (2011)

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα και μια ελληνική παραγωγή, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη.

Την περίοδο της Δικτατορίας, ένας υπολοχαγός, ο Στέφανος Καραμανίδης (Γιάννης Στάνκογλου) ερωτεύεται τη Ζωή, (Βίκυ Παπαδοπούλου) τη γυναίκα του αντισυνταγματάρχη του (Γιάννης Μπέζος).

Αποφασισμένος να χορέψει μαζί της τη βραδιά των Χριστουγέννων, αν και δεν ξέρει τα βήματα, αναθέτει σε έναν νεαρό φαντάρο (Αντίνοος Αλμπάνης) να του μάθει τανγκό κρυφά από όλους.

 
 
Διαβάστηκε 495 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2022 19:12
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.