Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:52 πμ
 
wm small
Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 15:21

Αγρίνιο: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία Δημοκρατίας (εικόνες + video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λίγο πριν το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων (που θα κλείσουν στις 15.30) σήμερα Κυριακή 18/12/22 στο Αγρίνιο, η πλατεία Δημοκρατίας, γέμισε από κόσμο. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και παραδοσιακοί χοροί “πρωταγωνιστές” με σκοπό να “ζωντανέψει” η αγορά της πόλης και να το απολαύσουν οι δημότες. 

Συνεχίζεται το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου “Παραμύθι από Ζάχαρη” και σήμερα Κυριακή 18/12/22. Νωρίτερα στην πλατεία Δημοκρατίας ξεκίνησε το προγραμματισμένο χορευτικό πρόγραμμα από τα παιδικά και εφηβικά τμήματα Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού και Γυμναστικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου.Οι υπεύθυνοι διδασκαλίας Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού είναι η Μαρία Κοντογιάννη, ο Μιχάλης Γκέκας, ο Βσίλης Ζαφείρης, ο Παναγιώτης  Δανιάς, η Γεωργία Πούτα και ο Φάνης Τσιάμης, ενώ οι υπεύθυνοι των τμημάτων Γυμναστικής και Ρυθμικής είναι η Λένα Σταθοκωστοπούλου και η Ντόρα Διαμάντη.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας θα συνεχιστεί στην παλιά αγορά στην πλατεία Δημάδη.

Στις 12.00 έχει προγραμματιστεί χριστουγεννιάτικο δρώμενο από την παιδική θεατρική ομάδα του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου με υπεύθυνο τον Γιάννη Σταμπέλο, ενώ αμέσως μετά θα ψαλούν κάλαντα και η χορωδία Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου θα τραγουδήσει τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Πάνος Μήτσος.

Στις 17:00, επίσης στην παλιά αγορά στην πλατεία Δημάδη, το 20° Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει το αστέρι», για την οποία υπεύθυνη είναι η  Μαίρη Τσιρώνη.

Στις 19:00, στον ίδιο χώρο η θεατρική ομάδα ενηλίκων ΠΡΟΖΑΚ εφήβων και παιδικό από το Καλλιτεχνοχώρι θα παρουσιάσουν την αρχή του παραμυθιού, καλησπέρα σας: «Γύρη της ανέμης» εκδόσεις 1923 του Βλαχογιάννη και ελληνικά παραμύθια του Μέγα, δράσεις στις οποίες υπεύθυνη είναι πάλι η κα. Τσιρώνη, όπως επίσης και στην εκδήλωση με τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα από το τμήμα Ακορντεόν της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου.

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 348 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.