Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  4:33 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 18:15

Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή της Μόλλης Βότση «Ανάμεσα στο τίποτα ή στο παν»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Έλαβα και διάβασα πρόσφατα την νέα ποιητική συλλογή της Αγρινιώτισσας ποιήτριας κυρίας Μόλης Βότση-Αναστασοπούλου. Είναι η έβδομη συλλογή που εκδίδεται μέσα σε μια εικοσαετία.

Πριν 5 χρόνια μεσολάβησε και ένα της μυθιστόρημα, με τίτλο «Χάρτινο καράβι». Για το οποίο θα πρέπει να υπάρξει και δεύτερο μέρος, ώστε να λυθούν τα αγωνιώδη ερωτήματα για την τύχη των ηρώων, που μένουν αναπάντητα στους αναγνώστες.


Η κυρία Μόλλη Βότση-κόρη της ποιήτριας Τασίας Βότση-είναι Πρόεδρος του συλλόγου Αγρινιωτών στην Αθήνα. Ο σύλλογος εκδίδει το τριμηνιαίο περιοδικό «Ρίζα Αγρινιωτών» με ποικίλο πολιτιστικά ενδιαφέρον περιεχόμενο. Σε κάθε τεύχος δύο σελίδες του περιοδικού είναι αφιερωμένες σε πρωτοεμφανιζόμενα ποιήματα συνδρομητών/αναγνωστών.

Τα ποιήματα της κ. Βότσης είναι γραμμένα σε ελεύθερο στίχο και περιέχουν ουσιαστικά και απολύτως κατανοητά για όλους τους αναγνώστες νοήματα. Σχεδόν όλα αποπνέουν έναν βαθυστόχαστο ρομαντισμό μιας άλλης νοσταλγικής εποχής που έφυγε. Τα θέματά της είναι πατριωτικά, φυσιολατρικά, πολιτιστικά, κοινωνικά και όλα προκαλούν βαθιά ανθρώπινα συναισθήματα. Κάθε της ποίημα βρίσκει και αγγίζει μια ευαίσθητη χορδή στην ψυχοσύνθεση του καθενός. Όποιος διαβάσει τα ποιήματά της, συνταυτίζεται με τα λόγια της και νοιώθει ότι και ο ίδιος/ίδια έχει κάνει παρόμοιους συλλογισμούς.


Η τελευταία της ποιητική συλλογή «Ανάμεσα στο τίποτα ή στο παν» περιέχει τα παρακάτω 20 διαλεκτά ποιήματα:

  1. 25 Μαρτίου 1821
  2. Η πατρίδα μου
  3. Στο Αγρίνιο κάποτε
  4. Τριχωνίδα
  5. Ανάμεσα στο τίποτα ή το παν
  6. Ένα ταξίδι
  7. Πάμε να φύγουμε
  8. Μακρινή απόδραση
  9. Στην ακροθαλασσιά
  10. Γυρισμός
  11. Θυμάμαι
  12. Τα μάτια σου
  13. Ας μπορούσα
  14. ‘Ένα σύννεφο
  15. Σε γύρευα στ’ αστέρια
  16. Μια θλιβερή ψευδαίσθηση
  17. Όνειρο ήταν η αγάπη
  18. Άλλοτε και τώρα
  19. Ήρθες ξανά
  20. Ας ήταν κάποτε να ‘ρθείς

Η ποιήτρια αφιερώνει την τελευταία της συλλογή «στον Αλέξανδρο».

Της ευχόμαστε το νέο της βιβλίο να τύχει της ανάλογης με την πνευματική του αξία υψηλής αναγνώρισης, από τους ανθρώπους που διαβάζουν και κατανοούν την ποίηση.

Απόστολος Κων. Καρακώστας


agriniopress.gr

Διαβάστηκε 250 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα