Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  2:20 μμ
 
wm small
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 20:53

Αξιόμαχος ο Παναιτωλικός, ηττήθηκε με 2-1 από την Άντερλεχτ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε ένα πολύ σημαντικό διεθνές φιλικό, που επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Μιχάλη Μπακάκη, ο Παναιτωλικός παρουσίασε αρκετά καλό πρόσωπο αλλά ηττήθηκε με 2-1 από την ποιοτική Άντερλεχτ. Σκόρερ του Τίτορμου ο Σενγκέλια στο 89’. Αρκετά πιθανό να έχει πειραχτεί ο αριστερός χιαστός του άτυχου Μπακάκη, που θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.

Με το σύνηθες 4-3-3 παρέταξε ο κόουτς Αναστασίου τον Παναιτωλικό στην Κρήτη. Ανέστης κάτω από τα γκολπόστ, Μπακάκης, Μλάντεν, Λάρσον, Χατζηθεοδωρίδης οι τέσσερις της άμυνας. Στα χαφ έλαβαν θέση οι Μάρτενσον, Φλόρες, Κολοβός. Στα «φτερά» οι Μόρσεϊ και Νταγκό, μοναδικός προωθημένος ο Νίκος Καρέλης.

Η Άντερλεχτ ξεκίνησε με την εξής ενδεκάδα: Βαν Κρούμπρουκε, Μουρίγιο, Ντελκρουά, Σαντίκι, Μπουτέρα, Ντιαβαρά, Βερσάερεν, Ασιμέρου, Σίλβα, Στρούκενς, Ελ Χάτζ.

Το πρώτο ημίχρονο

Με γρήγορο γκολ κι αναγκαστική αλλαγή ξεκίνησε το παιχνίδι. Οι Βέλγοι, εκμεταλλευόμενοι το κενό που άφησε στην άμυνα ο τραυματισμένος Μπακάκης, άνοιξαν το σκορ στο 6’ με ωραίο τελείωμα του δεξιού μπακ Μουρίγιο. Ο Μιχάλης Μπακάκης σηκώθηκε, αλλά οι ενοχλήσεις στο γόνατο ανάγκασαν τον κόουτς Αναστασίου να τον αντικαταστήσει με τον Λιάβα.

Η ποιοτική Άντερλεχτ είχε την κατοχή της μπάλας, με τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να ισορροπήσει το ματς. Στο 25’ ο Λιάβας έκανε λάθος σε καίριο σημείο. Ο φορ Σίλβα βρέθηκε φάτσα με τον Ανέστη, που με σωτήρια επέμβαση διατήρησε το σκορ στο 1-0.

Στιγμές αργότερα ο Παναιτωλικός έκανε αισθητή την επιθετική του παρουσία. Μετά από όμορφη σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη, ο Καρέλης έκανε άψογο κοντρόλ, αλλά το τελείωμά του με το αριστερό πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 32’ ήταν η σειρά του Σίλβα να αστοχήσει με αριστερό πλασέ, ύστερα από εξαιρετικό «ένα-δύο» με τον Βερσάερεν.

Αμέσως μετά, οι Αγρινιώτες είχαν ένα πεντάλεπτο πίεσης και καλών ευκαιριών. Στο 34’, ο Καρέλης με εναέριο τακουνάκι ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κολοβού δεν κατάφερε να βρει εστία. Στο 36’, ο Νταγκό ντρίμπλαρε δυο αντιπάλους από τα δεξιά, βρέθηκε σε θέση βολής αλλά νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Το πρώτο μισό τελείωσε με νεύρα, καθώς οι Κολοβός, Νταγκό, Ασιμέρου, Ντιαβαρά λίγο έλειψε να προκαλέσουν σύρραξη μεταξύ των παικτών των δυο ομάδων. Τα πνεύματα ηρέμησαν και ο Ανέστης, στο 43’, έκανε τρομερή επέμβαση σε νέο τετ-α-τετ του Σίλβα.

Το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Η επανάληψη

Με δυο αλλαγές επέστρεψε στο γήπεδο ο Παναιτωλικός για το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. Οι Σενγκέλια και Ξενιτίδης αντικατέστησαν τους Μόρσεϊ και Μάρτενσον.

Ο φορ Σίλβα συνέχισε να σπαταλά ευκαιρίες, πιάνοντας άστοχη κοντινή κεφαλιά στο 50’. Οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά και για ένα δεκάλεπτο προβλημάτισαν τους αντιπάλους, κλέβοντας αρκετές μπάλες.

Στο 60’, ο Χατζηθεοδωρίδης βρήκε στην καρδιά της περιοχής των Βέλγων τον Ξενιτίδη, η κεφαλιά του οποίου κατέληξε στην αγκαλιά του κίπερ Βαν Κρούμπρουκε. Τρία λεπτά αργότερα, ο Σενγκέλια εκτέλεσε γλυκά φάουλ από τα δεξιά, με τον Καρέλη να μην μπορεί να σκοράρει με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο διάστημα 68’-74’ ο κόουτς Αναστασίου προχώρησε σε τρεις αλλαγές. Αποστολάκης, Χουχούμης και Πέδρο αντικατέστησαν τους Λιάβα, Νταγκό και Καρέλη.

Στα τελευταία λεπτά του ματς ο Παναιτωλικός πίεσε για την ισοφάριση. Οι τελικές πάσες των μεσοεπιθετικών του, όμως, ήταν επιπόλαιες. Στο 86’ οι Αναστασόπουλος, Βαρόνε, Τσιγγάρας πήραν χρόνο συμμετοχής, περνώντας στις θέσεις των Λάρσον, Κολοβού, Φλόρες.

Λίγο πριν τη λήξη, τα δίχτυα πήραν «φωτιά». Στο 87’, ο Άρνσταντ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με εξαιρετικό τελείωμα έγραψε το 2-0. Οι Αγρινιώτες απάντησαν άμεσα, με τον Σενγκέλια να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Αποστολάκη και με όμορφο πλασέ μείωσε σε 2-1. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Η σύνοψη

Κάθε παιχνίδι, έστω και φιλικού χαρακτήρα, κόντρα σε έναν τόσο ποιοτικό αντίπαλο είναι πολύ σπουδαίο για έναν σύλλογο όπως ο Παναιτωλικός.

Οι παίκτες του Τίτορμου αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες και κόντραραν στα ίσα τους δυνατούς αντιπάλους τους.

Πολύ καλό παιχνίδι από τον Φλόρες, με συνεχόμενο τρέξιμο και πίεση. Καλή εμφάνιση και από τον Νταγκό, όπως και από τους στόπερ Λάρσον-Μλάντεν.

Στα άσχημα νέα, βέβαια, ο τραυματισμός του Μιχάλη Μπακάκη, που αν αποδειχθεί ότι είναι τόσο σοβαρός όσο αναφέρουν οι τελευταίες εκτιμήσεις, είναι πιθανό να χάσει όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια της τρέχουσας σεζόν.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 230 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.