Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  5:03 πμ
 
wm small
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 20:32

Εκδήλωση της ΓΕΑ (Σχολή Τοπικής Ιστορίας & Πολιτισμού) για τουςπροσφυγικούς οικισμούς στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Tην Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί στο Παπαστράτειο Μέγαρο, εκδήλωση με τίτλο «Η Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Προσφυγικοί οικισμοί στην Αιτωλοακαρνανία». Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Κονταξής, επίκουρος καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόκειται, για την εναρκτήρια εκδήλωση του όγδοου κύκλου ομιλιών της Σχολής Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», που λειτουργεί το τμήμα Πνευματικών και Πολιτιστικών εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου. Μέσω της συγκεκριμένης ομιλίας, που είναι αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα φωτιστούν γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές της ιστορίας των προσφυγικών οικισμών, οι οποίοι δημιουργήθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία.

Διαβάστηκε 207 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.