Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  3:40 πμ
 
wm small
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 11:38

Μαθητές Δημοτικού Σχολείου στο Αγρίνιο συγκέντρωσαν 120.000 πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, σήμερα 5 Δεκεμβρίου 2022, παρέδωσε, αφού συγκέντρωσε και συσκεύασε, περίπου 120,000 πλαστικά καπάκια στον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και Στήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες «ΑΓΑΠΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΖΩΗΣ». Πρόκειται μία οργάνωση που ιδρύθηκε το 2018 με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και σεβασμό στους ανθρώπους με ιδιαιτερότητες.

Κάθε χρόνο το Σχολείο, με την συντονισμένη προσπάθεια των εκπαιδευτικών, των μαθητών & μαθητριών και των οικογενειών τους, συγκεντρώνει πάνω από 160,000 – 170,000 πλαστικά καπάκια από νερά, αναψυκτικά, απορρυπαντικά κ.α. τα οποία, μετά την ανακύκλωσή τους και με τα χρήματα που εξοικονομούνται, μετατρέπονται σε αναπηρικά αμαξίδια για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που το έχουν πραγματικά ανάγκη και αξίζουν την στήριξη μας για μια πιο εύκολη και προσβάσιμη καθημερινότητα.

«Όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που για κάποιο λόγο καθηλώθηκαν σε αναπηρικά αμαξίδια προσφέροντας τους χαμόγελα και δύναμη για ζωή. Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε ας αποδείξουμε ότι δεν έχει χαθεί η ΑΝΘΡΩΠΙΑ, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η ΠΡΟΣΦΟΡΑ. Κανένα πλαστικό καπάκι δεν πρέπει να καταλήγει στα σκουπίδια. Με ένα (1) τόνο καπάκια, 540.000 κομμάτια, εξασφαλίζουμε ένα αμαξίδιο». αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.

Ειπλέον, ο Διευθυντής του Σχολείου συγχαίρει και ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές & μαθήτριες, τις οικογένειές τους καθώς και την μεταφορική εταιρία που ανέλαβε να μεταφέρει τα καπάκια δωρεάν στην Αθήνα.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 498 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.