Δευτέρα, 15η Απριλίου 2024  3:22 μμ
 
wm small
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 09:49

Η άδικη υπανάπτυξη μιας ξεχασμένης Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

1.-Βλέπω τον κ. Πρωθυπουργό να οργώνει κατά καιρούς και ιδιαίτερα προεκλογικά και να διαπιστώνει παντού μια νέα Ελλάδα της ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Για το Αγρίνιο που δεσπόζει  στη Δυτική Ρούμελη με μεγάλη ενδοχώρα η φράση: «δίκαιη ανάπτυξη» είναι σύντομο ανέκδοτο που μόνο πικρόχολο μειδίαμα θα προκαλέσει στους εχέφρονες Αγρινιώτες.

2.- Ενώ θα έπρεπε να ξεχειλίζει η οργή μας, θα αποδεχθούμε σαν ραγιάδες και με γαϊδουρινή υπομονή τον παραγκωνισμό του Αγρινίου ώστε να είναι η πιο αδικημένη πόλη της Ελλάδας ουραγός στην ανάπτυξη και απογυμνωμένη αδίκως  από αναγκαίες υποδομές.

3.-Τι να πρωτοπούμε και να παραπονεθούμε. Για την κατάργηση του Πανεπιστημίου μας και τα πανεπιστημιακά τμήματα που μας άρπαξε η Πάτρα; Για τα αντισταθμιστικά οφέλη που δεν απολαμβάνουμε από τα πολλά υδροηλεκτρικά φράγματα που σκέπασαν τεράστιες εκτάσεις μας; Για την αδράνεια σε ότι αφορά τον οδικό άξονα Πλατυγιάλι- Καρπενήσι; Για την μητρόπολη που δεν διχοτομήθηκε; Για την φτωχοποίηση των κατοίκων του τόπου μας με αποτέλεσμα την μετανάστευση  προς Αθήνα και αλλαχού;

4.-Όλα πατρίδα μου κι αυτά που μας πήραν κι αυτά που δεν μας έδωσαν, όλα μου πληγώνουν βαθιά την καρδιά μου όταν βλέπω σχεδόν ολόκληρη την υπόλοιπη Ελλάδα να αναπτύσσεται ταχύτατα τουριστικά ακόμα και σε ορεινές περιοχές, εδώ σε ένα μεγάλο κομμάτι της Δυτικής Ρούμελης, άκρα του τάφου σιωπή. Σιωπή και ραγιαδισμός πάνε πακέτο.

5.-Κανείς εδώ δεν τραγουδά, κανένας δεν χορεύει, ακούνε τα κομματικά και η φτώχεια κυριεύει. Υπάρχουν αυτοδιοικητικές παθογένειες που δεν θέλουν ούτε να τις σκέφτονται και τις κρύβουν κάτω από το πέπλο της σιωπής σαν σκουπίδια κάτω από το χαλί. Ο ραγιάς δεν θέλει να ξυπνήσει, δεν θέλει να διεκδικήσει εκτός αν πρόκειται για θέματα ατζέντας κομμάτων ή συντεχνιών.  Σ’ αυτή τη μαυροφόρα απελπισιά, στης φτώχειας το χειροπιαστό σκοτάδι, δεν έχω παρά μόνο να ευχηθώ: ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 2

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Διαβάστηκε 558 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 10:00
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.