Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:22 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 11:09

Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το νέο βιβλίο της Ρέας Γαλανάκη “Εμμανουήλ και Αικατερίνη”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο Αγρίνιο βρέθηκε στις 22 Νοεμβρίου η βραβευμένη Ελληνίδα συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη, με αφορμή την παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο “Εμμανουήλ και Αικατερίνη”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Την εκδήλωση οργάνωσαν το βιβλιοπωλείο Βιβλιοτρόπιο και οι εκδόσεις Καταστανιώτη στο χώρο του βιβλιοπωλείου, στις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης όπου, παρά την ισχυρή βροχόπτωση, πολλοί φιλαναγνώστες παρακολούθησαν τη συγγραφέα και αγόρασαν το βιβλίο.

Τη Ρέα Γαλανάκη καλωσόρισε η υπεύθυνη του βιβλιοπωλείου Ματίνα Δάμπλια και στη συνέχεια η φιλόλογος και συγγραφέας Κατερίνα Λιβιτσάνου Ντάνου συζήτησε μαζί της για το νέο της βιβλίο (αυτοβιογραφική μυθιστορία, μια και ο Εμμανουήλ και η Αικατερίνη ήταν οι γονείς της) και όχι μόνο.

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν αναφέρονταν: στο περιεχόμενο και τη δομή του βιβλίου, στους χαρακτήρες του, στη θέση της γυναίκας, στους λογοτέχνες της Κρήτης, στο ιστορικό πλαίσιο, στους τόπους που έζησαν  οι ήρωες του βιβλίου, στο ρόλο των φωτογραφιών και των ονείρων, στην επίδραση του χρόνου και του πολέμου, στις συνήθειες και τη λειτουργία της οικογένειας Γαλανάκη, στην ιστορία των δύο οικογενειών Γαλανάκη και Παπαματθαιάκη, στο πόσο ο καθένας μας γνωρίζει “τους γνωστούς, άγνωστους γονείς του”, στα  συγγραφικά σχέδια της συγγραφέως.

Μετά την ολοκλήρωση αυτού του μέρους η Ρέα Γαλανάκη διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο, απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού και υπέγραψε βιβλία της.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες!

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 234 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.