Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:29 πμ
 
wm small
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 00:23

Αγρίνιο: «Άλματα» καινοτομίας στην πολιτιστική βιομηχανία (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας το σεμινάριο που πραγματοποιείται από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Επί της ουσίας με το σημερινό σεμινάριο και το αντίστοιχο που έχει προγραμματιστεί στο Μεσολόγγι υλοποιεί το έργο «CREATIVE@HUBs» του προγράμματος Interreg Greece – Italy 2014-2020

Στο πλαίσιο του έργου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προκήρυξε Διασυνοριακό Διαγωνισμό Καινοτομίας και προσκαλεί τις επιχειρήσεις αλλά και κάθε  ενδιαφερόμενο του κλάδου της Δημιουργίας και της Τέχνης να συμμετέχει υποβάλλοντας την καινοτόμα ιδέα του σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής και των κριτηρίων της πρόσκλησης

Οι προτάσεις μπορούν να υποβληθούν από άτομα ή ομάδες που σκοπεύουν να ξεκινήσουν μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, υπάρχουσες επιχειρήσεις ή οργανισμούς, Κοιν. Σεπ, πολιτιστικούς συλλόγους, ΑΜΚΕ, ΜΚΟ κλπ. που σκοπεύουν να αναπτύξουν νέα προϊόντα ή υπηρεσίες.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοικοι ή να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στις Περιφέρειες που καλύπτονται από το πρόγραμμα Interreg Ελλάδας – Ιταλίας, δηλαδή στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Απουλίας της Ιταλίας, να έχουν επαγγελματική ή ερασιτεχνική ενασχόληση στον τομέα της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας με έμφαση στους τομείς που καλύπτει η συγκεκριμένη πρόσκληση και να έχουν αποδεδειγμένη συμμετοχή σε εκδηλώσεις του έργου Creative@Hubs, όπως να έχουν συμμετάσχει σε εκπαιδευτικό σεμινάριο ή θεματικό εργαστήριο, να έχουν εγγραφεί στο site του έργου κλπ.

Οι προτάσεις καινοτομίας πρέπει να εμπίπτουν σε έναν από τους ακόλουθους τομείς-στόχους, όπως τον αγροδιατροφικό τομέα, τις χειροτεχνίες, εικαστικές και καλλιτεχνικές δημιουργίες παραστατικές τέχνες, δηλαδή θέατρο, χορός, μουσική και τον πολιτιστικό τουρισμό, αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας έχει την ευθύνη απονομής των τριών βραβείων για τη θεματική ενότητα «Πολιτιστικός Τουρισμός – Πολιτιστική Κληρονομιά». Θα βραβευτούν συνολικά 9 ιδέες στους τομείς-στόχους του διαγωνισμού.

Η οργάνωση και υλοποίηση ενός προγράμματος καθοδήγησης (mentoring Programme) τουλάχιστον 20 ωρών με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των προτάσεων σε επιχειρηματικό σχέδιο που θα οδηγήσει σε τελικό προϊόν.

Τη συμμετοχή σε μία έκθεση ή άλλο event του δημιουργικού τομέα στην περιοχή παρέμβασης του προγράμματος ή την δικτύωση της βραβευθείσας ομάδας με άλλο δημιουργικό κόμβο (hub) στο πλαίσιο του έργου. Η ανάπτυξη υλικού δημοσιότητας που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία εταιρικής ταυτότητας και την ανάπτυξη ενός σύντομου video (περίπου 2’) για  την παρουσίαση της ιδέας σε ένα pitching/networkingevent

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι στα αγγλικά, (με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως βιογραφικά των αιτούντων) ηλεκτρονικά στην ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα (https://www.pde-oip.gr/en) έως την 11/12/2022 και ώρα 23:59.

Αγρίνιο: «Άλματα» καινοτομίας στην πολιτιστική βιομηχανία (εικόνες)

Αγρίνιο: «Άλματα» καινοτομίας στην πολιτιστική βιομηχανία (εικόνες)

Αγρίνιο: «Άλματα» καινοτομίας στην πολιτιστική βιομηχανία (εικόνες)

Αγρίνιο: «Άλματα» καινοτομίας στην πολιτιστική βιομηχανία (εικόνες)

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 296 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.