Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:05 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 10:01

Παράταξη "Δικαίωμα στην πρόοδο": Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την Αχαΐα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ανακύκλωση του παρελθόντος και αβεβαιότητα για το μέλλον

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο κ. Μητσοτάκης στην προεκλογική του επίσκεψη στην Πάτρα προσπάθησε να παρουσιάσει ένα σχεδιασμό για την Αχαΐα με ορίζοντα το 2030 συνολικού προϋπολογισμού 3,7 δις ευρώ. Στον οποίο ενέταξε τα πάντα. Ακόμη και μέτρα οριζόντιας πολιτικής, για παράδειγμα μέτρα που ανήκουν στο πακέτο στήριξης covid. Λες και τα οριζόντια μέτρα έχουν τοπικό χαρακτήρα.

Για τις υποδομές στην Υγεία δεν έκανε καμία ουσιαστική αναφορά καθώς και για μια σειρά από άλλα έργα όπως η ανάπλαση του Λαδόπουλου, η ύδρευση του φράγματος Πηνειού, η αξιοποίηση του φράγματος Πείρου Παραπείρου και μια σειρά από άλλα έργα. Θέλοντας να παρουσιάσει έργο συμπεριέλαβε έργα είτε που έχουν ήδη ολοκληρωθεί είτε έργα τα οποία ενέταξε η προηγουμένη Περιφερειακή αρχή και υλοποιεί η σημερινή η Δήμοι και άλλοι φορείς με δικούς τους πόρους. Εάν υπολογίσουμε τα χρήματα που προορίζονται για τη λειτουργική ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας, αυτά που αφορούν την Πατρών Πύργου, άλλα και έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί η είναι ενταγμένα από την περίοδο Κατσιφάρα και από Δήμους και φορείς με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους, τότε τα χρήματα που απομένουν μέχρι το 2030 για την Αχαΐα είναι ένα μικρό ποσό της τάξεως των 600 εκ. ευρώ περίπου.

Εάν εσείς κ. Πρωθυπουργέ και κύριοι της Περιφερειακής Αρχής είστε ικανοποιημένοι από αυτό το ποσό εμείς όχι μόνο δεν μένουμε ικανοποιημένοι άλλα ανησυχούμε όπως ανησυχεί και ο λαός της Αχαΐας

Διαβάστηκε 145 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.