Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  7:03 πμ
 
wm small
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 20:22

Η εξοικονόμηση είναι για τον υπόλοιπο κόσμο, όχι για το Δημόσιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η εξοικονόμηση είναι για τον υπόλοιπο κόσμο, όχι για το Δημόσιο

Τελικά σε αυτή τη χώρα το μόνο βέβαιο είναι ότι το Δημόσιο αργεί να αλλάξει. Το είδαμε να συμβαίνει στα πρώτα χρόνια της προηγούμενης δεκαετίας, όταν ξέσπασε η κρίση των μνημονίων και όταν με την πολιτική των οριζόντιων περικοπών οι πολίτες και οι εργαζόμενοι ήταν αυτοί που κλήθηκαν πρώτοι να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα με την ενεργειακή κρίση. Από το καλοκαίρι ακούγαμε για το περιβόητο σχέδιο θερμοστάτης, που είχε ως στόχο να εξοικονομηθεί ενέργεια και όπου σε κάθε κτίριο θα υπήρχε ένας υπεύθυνος, για να το πούμε λαϊκά, που θα ρύθμιζε το air-condition στην ανάλογη θερμοκρασία.

Το συγκεκριμένο μέτρο εξοικονόμησης ενέργειας για το Δημόσιο παραμένει επί της ουσίας ανεφάρμοστο, αφού ένας στους τρεις δήμους δεν έχει ορίσει ακόμη τον ενεργειακό υπεύθυνο.

Το ίδιο συμβαίνει και για πολλά κυβερνητικά κτίρια ανάμεσά τους και η Βουλή, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και από τα κτίρια του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τα 31 σε σύνολο 39 δεν έχουν ακόμη τον αρμόδιο ενεργειακό υπεύθυνο.

Στο σύνολο της χώρας εκτιμάται ότι από τα 2.800 δημόσια κτίρια περίπου τα 800 έχουν προσαρμοστεί στο πρόγραμμα μείωσης της ενέργειας.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 467 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.