Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:29 μμ
 
wm small
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 20:05

Αυξήσεις στους ερωτευμένους με την Αυτοδιοίκηση έδωσε η Κυβέρνηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έρωτας η Αυτοδιοίκηση, αλλά την αποζημίωση ουδείς εμίσησε

Η αυτοδιοίκηση είναι έρωτας. Αυτή την ατάκα χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι οι αυτοδιοικητικοί της χώρας, προκειμένου να μας πείσουν για τις προθέσεις τους, αλλά και για τη χρησιμότητα του ρόλου τους στην καθημερινότητα των πολιτών.

Αποτιμάται όμως ο έρωτας με χρήματα; Αυτές τις μέρες διεξάγεται στο Βόλο το ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και στην κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, μεταξύ άλλων, ζήτησε αύξηση των απολαβών των δημάρχων, αλλά και αποζημίωση για τη συμμετοχή των αιρετών στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και των οικονομικών επιτροπών. Θα μπορούσε να σχολιάσει κάνεις αυτό το αίτημα λαϊκίζοντας και φέρνοντας ως παράδειγμα τους εργαζόμενους που αμείβονται στον ιδιωτικό τομέα με κατώτατο μισθό τα 713 ευρώ μεικτά. Όμως οι αυτοδιοικητικοί μας θα έπρεπε να αναλογιστούν πως όταν ζητούν την ψήφο μας για να μας εκπροσωπήσουν στα όργανα της αυτοδιοίκησης, που αυτή εξάλλου είναι και η βασική δουλειά ενός αιρετού, να συμμετέχει δηλαδή στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και των επιτροπών των δήμων, δεν μπορούν να ζητούν αποζημίωση. Αυτή είναι η βασική και απολύτως στοιχειώδης υποχρέωση ενός αιρετού. Κι αν μιλάμε για πραγματικά ερωτευμένους με την Αυτοδιοίκηση μόνο για αποζημιώσεις δεν θα έπρεπε να μιλάμε.

Μολαταύτα ο Βορίδης την έδωσε την αύξηση και ήταν γενναία. Ανακοίνωσε αυξάνεται κατά 30% η αποζημίωση όσων λάμβαναν αποζημίωση και από αυτό το νέο ποσό, όπως είπε, το 70% λαμβάνουν όσοι εξαιρούνταν μέχρι σήμερα. Άρα παίρνουν αποζημίωση όλοι και αυτοί που ήδη λαμβάνουν αποζημίωση έχουν μια αύξηση κατά 30% των αποζημιώσεων τους.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 344 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.