Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:34 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 12:45

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η Παιδική Σκηνή του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου με την παράσταση «O ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ» του ΒΑΓΓΕΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«O ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ» μας, έκανε μία σύντομη στάση για τα παιδιά στην Ιθάκη, όπου τον υποδέχθηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και έπειτα, έφτασε στα σχολεία του νομού Αιτ/νίας.

Η παράσταση ανεβαίνει στο χώρο των παιδιών, στο σχολικό τους περιβάλλον,  

όπου τα παιδιά έχουν τη χαρά της αλληλεπίδρασης με τους ήρωες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρίθηκε θετικά στην πρότασή μας και ήδη έχει κλείσει το Πρόγραμμα των επισκέψεων της Παιδικής παράστασης στα σχολεία που θα διαρκέσει μέχρι και μέσα Δεκεμβρίου και την ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.

σκηνοθεσία: ΜΑΡΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

σκηνικό / κοστούμια: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΡΑΝΑΝΟΣ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΙΑΦΚΟΥ

μουσική: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΥΡΟΥ

βοηθός σκηνοθέτη: ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΩΝΣΤΑ

χορογραφίες: ΣΥΜΕΩΝΗ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ

φωτογραφίες: ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΜΑΛΕΤΣΟΣ

παίζουν οι:

ΣΥΜΕΩΝΗ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ

ΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΩΝΣΤΑ

ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Ένας τελικός ψαροσφαίρου ενάντια στις διακρίσεις και τον ρατσισμό. Τρεις φορές εμπιστεύθηκε ο Τριγωνοψαρούλης τον Αχινό, που, υλοποιώντας την πονηριά του, κατάφερε πρώτα να τον πείσει πως είναι φίλος του και στη συνέχεια να διχάσει την κοινωνία των ψαριών. Θα καταφέρει το διαφορετικό ψαράκι που όλοι αγαπούν να βάλει γκολ... στο μίσος και στις διακρίσεις; Μήπως ο μεγάλος τελικός του ψαροσφαίρου είναι η ευκαιρία που ψάχνει ο ήρωάς μας;

Έγραψαν για το θεατρικό έργο:

«Η νέα περιπέτεια του Τριγωνοψαρούλη θυμίζει με εύστοχο τρόπο στα παιδιά ότι έχουν όλα δικαίωμα να συμμετέχουν στις παρέες και στα παιχνίδια και ότι θα πρέπει μαζί να λένε όχι στους αποκλεισμούς και στους διχασμούς και να διεκδικούν την ισότητα στη ζωή τους».

 (Γιώργος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος τον Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού)

«Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος συνεχίζει με μια ακόμη ιστορία του ακαταμάχητου Τριγωνοψαρούλη του να παρακολουθεί από απόσταση ανάσας τις κοινωνικές εξελίξεις. Παρεμβαίνει με έξυπνες ανατρεπτικές ιστορίες, δείχνοντας στα παιδιά τα διλήμματα, τις συγκρούσεις και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αδικία, τη διάκριση, τον εκφοβισμό».

(Μυρσίνη Ζορμπά, Πρόεδρος Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού)

Διαβάστηκε 385 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.