Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:44 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 20:06

Απαγόρευση αποστολής και εξαγωγής προϊόντων υλοτομίας εκτός Επικράτειας μέχρι την 1η Μαρτίου 2023

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι σύμφωνα με τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο, απαγορεύεται η αποστολή και εξαγωγή προϊόντων υλοτομίας εκτός επικράτειας μέχρι την 1 Μαρτίου 2023.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της τροπολογίας απαγορεύεται κατά το οριζόμενο χρονικό διάστημα η:

- αποστολή σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) επεξεργασμένων ή ανεπεξέργαστων προϊόντων υλοτομίας από την Επικράτεια,

- εξαγωγή επεξεργασμένων ή ανεπεξέργαστων προϊόντων υλοτομίας από την Επικράτεια σε τρίτα κράτη και προβλέπεται η σωρευτική επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση παραβίασης της εν λόγω ρύθμισης.

Προβλέπεται μεταξύ άλλων:

 i) διοικητικό πρόστιμο ύψους διακοσίων (200) ευρώ ανά κυβικό μέτρο προϊόντων υλοτομίας που επιχειρείται να εξαχθεί ή αποδεικνύεται ότι έχει εξαχθεί από την Επικράτεια, το οποίο αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού,

 ii) ποινή φυλάκισης ενός (1) τουλάχιστον έτους.

Η προσωρινή απαγόρευση εξαγωγής επεξεργασμένων ή ανεπεξέργαστων προϊόντων υλοτομίας τόσο σε χώρες της ΕΕ όσο και τρίτων χωρών, προωθείται προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υψηλή τιμή διάθεσης των προϊόντων αυτών στην αγορά και ο αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης φαινομένων λαθραίας υλοτόμησης τον ερχόμενο χειμώνα.

Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ.

Διαβάστηκε 248 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία