Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:38 πμ
 
wm small
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 21:33

Το Αγρίνιο παλιά έβγαζε καπνό, τώρα βγάζει δρομείς!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Αγρίνιο παλιά έβγαζε καπνό, τώρα βγάζει δρομείς!

Κανονικά η ΕΡΤ θα έπρεπε, μετά την ασχετοσύνη που επέδειξε ο παρουσιαστής της στον τερματισμό του Μαραθωνίου, μην γνωρίζοντας σε ποιον σύλλογο ανήκει ο Κώστας Σταμούλης που κατέκτησε την τρίτη θέση, να κάνει ένα ειδικό αφιέρωμα στην παράδοση του Αγρινίου στους δρομείς μεγάλων αποστάσεων.

Το φαινόμενο μπορεί να εξηγηθεί με πολλούς τρόπους αλλά ο πιο προφανής είναι η κληρονομιά μιας υπαρκτής παράδοσης σε άξιους συνεχιστές. Με άλλα λόγια, γυμναστικοί και φιλεκπαιδευτικοί σύλλογοι σε ένα παλιότερο δημιουργικό Αγρίνιο-που δεν ήταν καταφύγιο επιδοτούμενων και εξαρτώμενων από το κράτος- καλλιέργησαν κι άλλα αθλήματα, πλην του ποδοσφαίρου, πηγαίνοντας προς τον κλασικό αθλητισμό.

Βγήκαν πρωταθλητές και στην συνέχεια μια φουρνιά άξιων προπονητών (διαθέτοντας και επικοινωνιακό χάρισμα) κατάφερε να πείσει χιλιάδες νέους να τρέξουν. Και βγήκαν και νέοι σπουδαίοι αθλητές.

Για να τα γνωρίζει, ασφαλώς, αυτά ο δημοσιογράφος που έκανε προχθές την μετάδοση θα έπρεπε να γνωρίζει πρώτα τον ΓΑΣ Αγρινίου κι αυτό δεν μας προέκυψε…

Είπε κάμποσες φορές ότι δεν θυμάται τον σύλλογο και επανέλαβε άλλες τόσες ότι “ο Κώστας Σταμούλης είναι από το Αγρίνιο”. Τουλάχιστον σε αυτό έπεσε μέσα. Αλλά εμείς είμαστε κιμπάρηδες στα συναισθήματα, τα έχουμε συνηθίσει αυτά.

Μην ξεχνάμε ότι και η πρώτη στις γυναίκες είναι από το μέρη μας, η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου. Η οποία μάλιστα έγινε μητέρα κι αμέσως μετά διαγνώστηκε με μια μορφή καρκίνου! Κι όμως…

Πραγματικά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ένα αφιέρωμα στην δρομική παράδοση του Αγρινίου, έτσι ώστε να αποδοθεί η τιμή που πρέπει και στους αφανείς ήρωες αυτής της παραγωγικής διαδικασίας.

Κάποτε το Αγρίνιο ακουγόταν για τον καπνό του, τώρα ακούγεται για τις επιτυχίες των δρομέων του κι από τον Παναιτωλικό. Όμως, η “παραγωγική διαδικασία” των δρομέων είναι απόλυτα ντόπια, Αγρινιώτικη και αποτέλεσμα της αγάπης για τον αθλητισμό κι αυτό την κάνει ακόμη πιο ανέλπιστη κι ελπιδοφόρα για όσα παιδιά την ακολουθούν.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 514 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.