Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:27 πμ
 
wm small
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022 13:42

Ιστιοπλοΐα για όλους: Πλέον και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στο Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας BLU MEDITERRANEO,  το  οποίο  εξελίσσεται με την  υποστήριξη του ιδρύματος FONDAZIONE TERZO PILASTRO INTERNAZIONALE.

Το πρόγραμμα έχει στόχο την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας ατόμων με αναπηρίες στην περιφέρεια. Στα πλαίσια αυτής της δράσης ο ΝΟ Μεσολογγίου έχει παραλάβει 2 ειδικά σκάφη Hansa 303 με όλα τα παρελκόμενα τους και ο προπονητής του έχει παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια στην Ιταλία.

Σε Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 31-10-2022 μεταξύ του Προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου, κ. Γεράσιμου Κοτσίρη, του Αντιπροέδρου, κ. Ιωάννη Παπαδογεώργου και του Προέδρου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, κ Αντώνη Χαροκόπου αποφασίστηκε, σε πολύ καλό κλίμα, η σύναψη συνεργασίας για την υλοποίηση προγράμματος ιστιοπλοΐας που θα απευθύνεται σε άτομα με κινητικές αναπηρίες.

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στην κοινωνικοποίηση και σωματική ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία, χωρίς διακρίσεις, σε ένα άθλημα που συνδυάζει ιδανικά την ψυχαγωγία με τον αθλητισμό.

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε όλα τα άτομα με κινητικές αναπηρίες, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο κος Ιωάννης Σταύρου που εκτός από αθλητής έχει αναλάβει και καθήκοντα συντονιστή του προγράμματος.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα παρακάτω ναυταθλητικά σωματεία:

Ν.Ο.Αλεξανδρούπολης, ο Ν.Ο. Βόλου & Αργοναύτες, ο Ι.Ο. Ηρακλείου, ο Ι.Ο. Πατρών, ο Ν.Ο. Χίου, ο Ι.Ο. Πόρτο Ράφτη, ο Ν.Ο. Σαντορίνης, ο Ν.Ο. Μεσολογγίου, ο Ι. Ο. Κερκύρας και ο Ν.Ο. Καλαμάτας Ποσειδών.

Οι προπονήσεις θα γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο στο λιμάνι Μεσολογγίου. Όσοι συμπολίτες μας με αναπηρία θέλουν να ενημερωθούν και να συμμετέχουν στις προπονήσεις (θεωρία και πρακτική) μπορούν να μάθουν πληροφορίες

στα τηλ: 6973694019,6948044731 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο nommes.gr

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 426 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022 19:26
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.