Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  4:53 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 19:01

«Η Νύχτα και ο Κεραυνός» του Zephy Ross

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Zephy Ross είναι Ελληνοκύπριος συγγραφέας, ποιητής, τραγουδοποιός και κινηματογραφικός σκηνοθέτης του φανταστικού

Ποιος γνωρίζει τις βουλές των θεών; Κάποτε οι θεοί κομμάτιασαν έναν ολόκληρο πλανήτη αφήνοντας τούς τρεις δορυφόρους του απείραχτους. Τώρα δεν απέμεινε τίποτε άλλο από ιπτάμενες πλάκες γης και πύλες που τις ενώνουν. Στο ψηλότερο κομμάτι αυτού του κόσμου, η Βάλινορ κουβαλά μία θάλασσα που ανήκει στον θεό Βαλνάμαρ. Οι υπηρέτες του θεού, τα ανθρωπόμορφα ουνχ των υδάτων, βρίσκονται υπό την κυριαρχία τραγόμορφων πλασμάτων, των κολαστών.

 

Πιο μακριά, στη στεριά, καραδοκούν οι πλεκτάνες και οι διαμάχες των ξωτικών, που τα αφεντεύει ένας μπασταρδεμένος καλικάντζαρος. Μάχες εξουσίας μαίνονται άλλοτε στα πεδία μαχών και άλλοτε στο σκοτεινό παρασκήνιο… Σε αυτόν τον κόσμο όπου κάποτε ζούσε μία άλλη ανθρωπότητα που χάθηκε για πάντα, ένας άνθρωπος εμφανίζεται για πρώτη φορά μετά από πολλές γενεές… Καθώς γυρεύει εκδίκηση για τον θάνατο τού δαίμονα – μέντορά του, παγιδεύεται από έναν αλλόκοσμο θεό και περνάει την πύλη για τον Κόσμο του Έλικα… δίχως γυρισμό;

Η Νύχτα καλύπτει τα σχέδια εκείνων που θέλουν να τον εξοντώσουν… όταν ξαφνικά ξεσπά ο Κεραυνός…

«Η Νύχτα και ο Κεραυνός» αποτελεί το πρώτο βιβλίο της σειράς επικής φαντασίας «Ο Κόσμος του Έλικα».

Ο Zephy Ross (ψευδώνυμο που απορρέει από τον άνεμο Ζέφυρο) είναι Ελληνοκύπριος συγγραφέας, ποιητής, τραγουδοποιός και κινηματογραφικός σκηνοθέτης του φανταστικού. Τελείωσε το Τμήμα Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης του Α.Π.Θ. και υπήρξε καλλιτέχνης στο Le Fresnoy-Studio national des arts contemporains, δημιουργώντας έκτοτε ταινίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ασχολείται με το γράψιμο μυθιστορημάτων αστυνομικής φαντασίας, high fantasy και σύγχρονων παραμυθιών για όλες τις ηλικίες.

Στοιχεία επικοινωνίας: e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Editions Momentum
Ελ. Βενιζέλου 10Α, Ν. Σμύρνη 171 21, Αθήνα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Νέες και πρόσφατες κυκλοφορίες σε μια σειρά παρουσιάσεων που συνδυάζουν κάθε δυνατή εκφραστική δύναμη, αφηγήσεις και μικρά μουσικά και θεατρικά δρώμενα θα γίνουν στην ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου (ώρα 19.00΄) στον χώρο του Quilombo Centro Cultural (Σερβίων 8, Ακαδημία Πλάτωνος). Συμμετέχουν: Ο Γιάννης Οιχαλιώτης, η Φανή Οιχαλιώτη, ο Γρηγόρης Ασημίνης, ο Μάρκος Καλλίνης, ο Στάθης Σπυρόπουλος και ο Αγρινιώτης Zephy Ross.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 410 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.