Πέμπτη, 28η Σεπτεμβρίου 2023  3:59 πμ
 
wm small

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ WIDE BIG

 

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 18:50

Το τεστ που έδειξε ποιά χαρακτηριστικά έχουν κοινά οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα τεστ προσωπικότητας που έγινε στους πλουσιότερους άνδρες του κόσμου δείχνει ότι έχουν συχνά παρόμοια χαρακτηριστικά.

Ο Elon Musk, ο Bill Gates και ο ιδρυτής του Twitter Jack Dorsey συμμετείχαν στο κουίζ που επινόησε ο συνάδελφος δισεκατομμυριούχος Ray Dalio το 2019.

Έδειξε ότι οι άντρες – που αποκαλούνται «shapers» από τον επιχειρηματία Dalio – έχουν τρεις κοινές συνήθειες μεταξύ τους, αναφέρει το Inc.com.

Ο Dalio – ο οποίος ίδρυσε την επενδυτική εταιρεία Bridgewater Associates – επινόησε στη συνέχεια ένα δωρεάν τεστ σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους εργαζόμενους «να κατανοήσουν καλύτερα τις σχέσεις τους με τους άλλους».

Το τεστ PrinciplesYou σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους Αμερικανούς δίνοντάς τους τη «σωστή καθοδήγηση που θα τουε βοηθήσει να πετύχουν τους στόχους τους».

Ο δισεκατομμυριούχος των hedge fund Dalio είπε: «Το να γνωρίζετε πώς σκέφτεστε και πώς σκέφτονται οι άλλοι με τους οποίους αλληλεπιδράτε είναι κρίσιμο για να αποκτήσετε αυτό που θέλετε τόσο στην προσωπική σας ζωή όσο και στην εργασία σας».

Παίρνουν αποφάσεις που φαίνονται ακραίες ή ανεύθυνες

Ο Dalio έγραψε στο βιβλίο του “Principles: Life and Work”: «Κατά καιρούς, η ακραία αποφασιστικότητα να επιτύχουν τους στόχους τους μπορεί να τους κάνει να φαίνονται ανεύθυνοι ή απρόσεκτοι, κάτι που αντικατοπτρίστηκε στα αποτελέσματα των δοκιμών τους.

«Τίποτα δεν είναι ποτέ αρκετά καλό και βιώνουν το χάσμα μεταξύ αυτού που είναι και αυτού που θα μπορούσε να είναι ταυτόχρονα ως τραγωδία και ως πηγή ατελείωτων κινήτρων».

Ο Dalio είπε ότι οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες θα επέλεγαν την επίτευξη του στόχου τους «κάθε φορά» από το να προτιμήσουν να πάρουν αποφάσεις που θα ευχαριστήσουν ή δεν θα απογοητεύουν τους άλλους.

Έντονη περιέργεια

Ο Dalio είπε ότι καθένας από τους άνδρες επέδειξε «έντονη περιέργεια και μια βαθιά ανάγκη να κατανοήσει τα πράγματα».

Ευρύ όραμα

Ο Dalio πιστεύει επίσης ότι οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες έχουν «ένα ευρύτερο εύρος οράματος από τους περισσότερους ανθρώπους». Και προσθέτει: «Είτε επειδή έχουν αυτό το όραμα οι ίδιοι είτε επειδή ξέρουν πώς να το πάρουν από άλλους».

Αλλά οι shapers είναι επίσης «σε θέση να δουν τόσο μεγάλες εικόνες όσο και τις λεπτομέρειες… ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν απλώς το ένα ή το άλλο», προσθέτει.

pronews.gr

Διαβάστηκε 305 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.