Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  6:16 μμ
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 09:47

Φιλότιμος αλλά ανεπαρκής ο Παναιτωλικός, ηττήθηκε με 0-1 από τον Παναθηναϊκό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια ακόμα εντός έδρας ήττα γνώρισε ο Παναιτωλικός, αυτή τη φορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Οι Αγρινιώτες ήταν καλά στημένοι μέσα στο γήπεδο, πάλεψαν, ίσως και να φοβήθηκαν περισσότερο το παιχνίδι από όσο έπρεπε και ηττήθηκαν με 0-1. Με τη συνδρομή της τύχης το γκολ του Ιωαννίδη στο 78’, δοκάρι ο Καρέλης στο 88’.

Με το σύνηθες 4-3-3 και αρκετές αλλαγές σε σχέση με το κυριακάτικο παιχνίδι κόντρα στον Λεβαδειακό παρέταξε τον Παναιτωλικό ο κόουτς Αναστασίου. Ανέστης κάτω από τα γκολπόστ, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης οι τέσσερις της άμυνας. Στα χαφ έλαβαν θέση οι Μλάντεν, Φλόρες και Ντίας. Στα «φτερά» οι Μόρσεϊ και Σενγκέλια, μοναδικός προωθημένος ο Ζοάο Πέδρο.

Ο κόουτς Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με την εξής ενδεκάδα: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Πέρεθ, Τσέριν, Κουρμπέλης, Βέρμπιτς, Μπερνάρντ, Σπόραρ.

Το πρώτο ημίχρονο

Με κατοχή της μπάλας και πρωτοβουλία των κινήσεων από πλευράς Παναθηναϊκού ξεκίνησε το παιχνίδι. Οι Αγρινιώτες είχαν σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς και με την εξαιρετική ανασταλτική τους λειτουργία δεν επέτρεπαν στον αντίπαλο να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.

Τα σουτ των Πέρεθ (18’) και Βέρμπιτς (23΄) ήταν εντελώς άστοχα και δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον κίπερ Ανέστη. Μεταξύ των δυο αυτών φάσεων οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για παράβαση του Αποστολάκη. Ο ρέφερι Βεργέτης ορθώς δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, καθώς το σουτ του Σπόραρ βρήκε στο χέρι στήριξης του Έλληνα μπακ.

Η μοναδική κλασική ευκαιρία για γκολ στο πρώτο μέρος ανήκε στον Μόρσεϊ στο 30’. Ο ταχύτατος εξτρέμ του Παναιτωλικού απέφυγε με εντυπωσιακό τρόπο δυο αντιπάλους, αλλά το δυνατό του σουτ εξουδετερώθηκε από τον Μπρινιόλι.

Μέχρι την ανάπαυλα δεν καταγράφηκε κάποια άλλη αξιόλογη στιγμή, με το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Πολύ καλά στημένος και διαβασμένος ο Παναιτωλικός στο πρώτο μισό. Όπως αναμενόταν, ο Παναθηναϊκός είχε τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά αδυνατούσε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Ανέστη. Αντιθέτως, λίγο έλειψε ο Τίτορμος να πάρει προβάδισμα στο σκορ, με τον Μπρινιόλι να αποδεικνύει για ένα ακόμα παιχνίδι πως είναι ένας από τους κορυφαίος γκολκίπερ του πρωταθλήματος.

Η επανάληψη

Χωρίς αλλαγές συνέχισε στο δεύτερο μισό ο κόουτς Αναστασίου. Ο Παναιτωλικός απείλησε πρώτος με μακρινό καλοχτυπημένο φάουλ του Σενγκέλια στο 47’. Δυο λεπτά αργότερα ο Σένκεφελντ έπιασε άστοχη κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Οι παίκτες του Τίτορμου, σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια, δεν εμφανίστηκαν νωχελικοί στην έναρξη του δεύτερου μέρους. Πίεσαν, κέρδισαν μονομαχίες και γενικά ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί. Στο 60’ ο Νταγκό αντικατέστησε τον Σενγκέλια.

Οι «πράσινοι» άρχισαν να γίνονται πιο επιθετικοί το τελευταίο ημίωρο του παιχνιδιού. Η πρώτη τους κλασική ευκαιρία δημιουργήθηκε στο 66’. Σέντρα-ξυράφι του Χουάνκαρ, άστοχη κοντινή προβολή του Σπόραρ,  που πετάχτηκε μεταξύ των δυο στόπερ του Παναιτωλικού.

Ο Σλοβένος φορ απείλησε και πάλι στο 69’. Ο κίπερ Ανέστης, όμως, του είπε «όχι» σε πλάγιο τετ-α-τετ. Βλέποντας την ομάδα του να δέχεται πίεση, ο Αναστασίου προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 73’. Οι Ντίας, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν άφησαν τις θέσεις τους στους Κολοβό, Χουχούμη, Μάρτενσον.

Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει ο Σπόραρ, το κατάφερε ο ερχόμενος από τον πάγκο Ιωαννίδης. Στο 78’, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, με πείσμα και τύχη, κατάφερε να βρεθεί προ κενής εστίας, ανοίγοντας το σκορ.

Οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα. Στο 80’, η επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Νταγκό αποκρούστηκε από τον Μπρινιόλι. Στα περίπου δέκα λεπτά που απέμειναν, ο Αναστασίου επέλεξε να κυνηγήσει την ισοφάριση με δυο επιθετικούς, αντικαθιστώντας τον Μόρσεϊ με τον Νίκο Καρέλη.

Ο Κρητικός φορ, όμως, στάθηκε άτυχος, καθώς η γυριστή του κεφαλιά στο 88’, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Νταγκό, κατέληξε στο κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Στιβαρή η εικόνα του Παναιτωλικού και στο δεύτερο μέρος, αν και απειλήθηκε περισσότερο από τον Παναθηναϊκό σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Το τυχερό γκολ του Ιωαννίδη και η χαμένη ευκαιρία του Καρέλη έκριναν το τελικό αποτέλεσμα.

Η σύνοψη, το rotation, η κριτική και η Λαμία

Η μαχητικότητα των παικτών του Παναιτωλικού δεν ήταν αρκετή ώστε να πάρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός σε μια εκ των λιγοστών καλών ευκαιριών που δημιούργησε, και με αρκετή δόση τύχης καθώς η μπάλα κόντραρε στον Κορνέλιους, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Οι Αγρινιώτες δεν ήταν το ίδιο τυχεροί και έμειναν με την πίκρα μιας ακόμα εντός έδρας ήττας.

Το εκτεταμένο rotation που επέλεξε να κάνει στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο κόουτς Αναστασίου ξένισε πολλούς. Όπως δήλωσε στην συνέντευξη τύπου, όμως, οφείλεται, εν πολλοίς, στη διαχείριση των μικροπροβλημάτων τραυματισμού που αντιμετώπιζαν αρκετοί ποδοσφαιριστές (όπως ο πρώτος σκόρερ Καρέλης).

Οι πολλές αλλαγές, πάντως, δεν είχαν αρνητικό αντίκτυπο στη συνολική εικόνα της ομάδας. Το πλάνο του προπονητή ακολουθήθηκε πιστά και παίκτες όπως ο Φλόρες, ο Αποστολάκης, ο Χατζηθεοδωρίδης απέδειξαν ότι διεκδικούν επάξια θέση βασικού.

Όπως είναι φυσικό, τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, σε συνδυασμό με την μέτρια εικόνα του Παναιτωλικού, δημιουργούν γκρίνια και αμφισβήτηση για παίκτες και προπονητή. Δεν πρέπει, όμως, να υπάρχει ισοπέδωση των πάντων και εκμηδενισμός της προσπάθειας που γίνεται και φέτος.

Αντίθετα, η καλοπροαίρετη κριτική είναι αναγκαία, ώστε τα κακώς κείμενα να διορθωθούν και ο Τίτορμος να παρουσιαστεί καλύτερος και ενισχυμένος μετά τη διακοπή του μουντιάλ.

Πριν τη διακοπή, όμως, υπάρχει το κυριακάτικο παιχνίδι στη Λαμία. Κρίσιμο ματς. Ματς που η ήττα θεωρείται απαγορευτική, καθώς ο Παναιτωλικός θα δώσει πολλά δικαιώματα στους ανταγωνιστές του και θα επιτείνει την όποια εσωστρέφεια…

Μόνο νίκη στη Λαμία, λοιπόν, ώστε να επανέλθει η ηρεμία στις τάξεις της ομάδας.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 283 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News