Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:37 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 18:47

Θ. Κουτσουπιάς: «Ο Πρωτογενής Τομέας να πάρει αυτό που του αξίζει»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην εκδήλωση που αφορά στον σχεδιασμό του «Ύδωρ 2.0» για την Αιτωλοακαρνανία, καθώς και στις νέες δυνατότητες και χρηματοδοτικές ευκαιρίες για τους νέους αγρότες από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Κουτσουπιάς, αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα, είπε ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μια πραγματικά σημαντική δουλειά στο ΥπΑΑΤ, υπογραμμίζοντας την άψογη συνεργασία που είχε με τον πρώην Υπουργό κ. Λιβανό και τον σημερινό Υπουργό κ. Γεωργαντά. Εξέφρασε παρόλα αυτά την άποψή του, ότι «χρειάστηκε να έρθει η πανδημία και ο πόλεμος για να καταλάβει η αστική τάξη παγκοσμίως ότι πρέπει κάποιοι να δουλεύουν για να έχουν το φαγητό στο πιάτο τους και η Ευρωπαϊκή Ένωση να σκεφτεί ότι θα πρέπει να παράγει για να είναι αυτάρκης στα τρόφιμα που καταναλώνουν οι πολίτες της». 

«Όλα αυτά θα πρέπει να δώσουν το έναυσμα στην Πολιτεία να σχεδιάσει από την αρχή το νέο παραγωγικό μοντέλο (τι θα πρέπει να παράγουμε πώς να το παράγουμε, πόσοι αγρότες θα πρέπει να είμαστε κ.λπ.)», συνέχισε.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσουπιάς ανέφερε ότι «θα πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι υπάρχουν σήμερα στον κόσμο, εταιρείες των 20 ατόμων που καλλιεργούν 650 χιλ. στρέμματα σιτηρών, καθώς όλα γίνονται αυτοματοποιημένα και ρομποτικά» και επισήμανε ότι «θα πρέπει να υπάρξει βούληση και να παρθούν αποφάσεις, να εξεταστούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και να υπάρξει εκπαίδευση στον αγροτικό κλάδο».

«Ο Πρωτογενής Τομέας θα πρέπει να πάρει αυτό που του αξίζει -όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη- από την εκάστοτε Πολιτική ηγεσία του Τόπου μας», κατέληξε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου.

antenna-star.gr

Διαβάστηκε 263 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία