Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:22 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 18:54

Τον Νοέμβριο τα Σχέδια Βελτίωσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τις επόμενες ημέρες εντάσσονται 3.500 ακόμη δικαιούχοι νέοι αγρότες.

Αυξημένη μοριοδότηση θα έχουν οι νέοι αγρότες στα Σχέδια Βελτίωσης, προϋπολογισμού 230 εκατ. ευρώ, τα οποία όπως είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Στύλιος, από την 29η Agrotica, αναμένεται να ανοίξουν μέσα στο Νοέμβριο του 2022.

Στα σχέδια βελτίωσης θα δίνεται η δυνατότητα εξαγοράς γης, προκειμένου να μεγαλώσει ο κλήρος και να μειωθεί το κόστος παραγωγής.

Σε ό,τι αφορά τους νέους αγρότες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ένταξη των 3.500 δικαιούχων που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση των ενστάσεων και των αξιολογήσεων, στους οποίους θα κατευθυνθούν περί τα 90 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν πιστωθεί 285 εκατ. ευρώ ως πρώτη δόση.

Σε ότι αφορά τους γεωργικούς συμβούλους, όπως είπε ο κ. Στύλιος, «βρισκόμαστε στη φάση των εξετάσεων για να αξιολογηθούν οι γεωργικοί σύμβουλοι», ενώ υπενθύμισε ότι οι συμβουλές που θα δίνονται στους παραγωγούς θα είναι δωρεάν.

Διαβάστηκε 230 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία