Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:20 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 18:53

Χρ. Καλογήρου: Διαμορφώνουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο του αγροτικού μας τομέα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου, παραβρέθηκε σήμερα ως εκπρόσωπος του ΥΠΑΑΤ στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο στο πλαίσιο της Agrotica 2022 στη Θεσσαλονίκη, για τα «90 χρόνια προσφοράς στη Γεωργία».

Στην αρχική της τοποθέτηση εξήρε την ερευνητική δραστηριότητα του Μπενάκειου, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του αυτά τα 90 χρόνια. Επίσης, συνεχάρη τα στελέχη και τον πρόεδρο, κ. Αλέξανδρο Σαμαρά για τη διαχρονική προσφορά τους στον πρωτογενή τομέα της Χώρας μας.

Ακολούθως, συμμετείχε σε πάνελ με θέμα: «Ελληνική Γεωργία- Πράσινη Συμφωνία», μαζί με τον Αντιπρύτανη του ΑΠΘ, Δημήτρη Κωβαίο, τη Δ/ντρια του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας, Φραντζέσκα Υδραίου και τον τ. Δ/ντή της Γ.Δ. Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αναστάσιο Χανιώτη.

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στους στόχους που καλείται να πετύχει ο αγροτικός τομέας στο πλαίσιο της  Πράσινης Συμφωνίας και επεσήμανε τη σημασία συμμετοχής και των Τρίτων Χωρών στην κατεύθυνση αυτή, καθόσον παράγουν και διακινούν μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του fair trade και του food security.

«Στην εθνική και ευρωπαϊκή ατζέντα είναι ψηλά η Πράσινη Συμφωνία. Διαμορφώνουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο του αγροτικού μας τομέα, προς όφελος του περιβάλλοντος, των παραγωγών και των καταναλωτών», είπε μεταξύ άλλων η κα. Καλογήρου.

Διαβάστηκε 231 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία