Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  11:40 πμ
 
wm small
Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022 20:50

Τα 7+1 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνει μια γυναίκα στη φροντίδα του δέρματός της

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μπορεί καθημερινός μας στόχος να είναι να φαινόμαστε φρέσκες, ξεκούραστες και λαμπερές, ωστόσο, χωρίς να το θέλουμε κάνουμε ολέθρια λάθη τα οποία σε βάθος χρόνου κάνουν κακό στην επιδερμίδα μας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν στην πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

Μερικοί απ’ αυτούς περιλαμβάνουν γενετικούς και ενδοκρινολογικούς παράγοντες, έκθεση στον ήλιο, κακή διατροφή, χρήση φαρμάκων, νικοτίνη, κατάχρηση αλκοόλ καθώς και λοιμώξεις.

Να θυμάστε πως πρέπει να πίνετε καθημερινά 8 ποτήρια νερό, να κοιμάστε 8 ώρες και να χρησιμοποιείτε επώνυμα προϊόντα που διασφαλίζουν ότι δεν θα προκαλέσουν βλάβες στην επιδερμίδα σας.

Παρακάτω είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνει μια γυναίκα στη συνήθη φροντίδα του δέρματός της.

1. Παραλείπετε τον σχολαστικό καθαρισμό του προσώπου

Βασική αρχή προκειμένου να έχουμε ένα υγιές και λαμπερό πρόσωπο είναι ο σχολαστικός καθαρισμός της επιδερμίδας ακόμη και αν γυρίσετε στο σπίτι στις 5 το πρωί. Επενδύσετε σε ένα καθαριστικό με ουδέτερο pΗ που δεν αφυδατώνει το δέρμα.

Οι λιπαρές ή ακνεϊκές επιδερμίδες είναι καλό να καθαρίζονται με ένα γαλάκτωμα ή gel που δεν περιέχει σαπούνι. Είναι απαραίτητο κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο να απομακρύνετε τους επιφανειακούς ρύπους, την λιπαρότητα, τα νεκρά κύτταρα και το make up ώστε το δέρμα σας να αναπνέει και να είναι έτοιμο να δεχτεί το serum και την κρέμα νυχτός που θα συμβάλουν στην ανάπλαση της επιδερμίδας.

2. Ξεχνάτε να ενυδατώσετε καθημερινά την επιδερμίδα σας

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως του τύπου του δέρματός σας και της ηλικίας σας. Το ενυδατωμένο δέρμα είναι σφριγηλό, χωρίς βαθιές ρυτίδες και παραμένει ελαστικό. Με το πέρασμα των ετών το κολλαγόνο μειώνεται και το δέρμα είναι πιο ευάλωτο.

Επενδύστε σε προϊόντα που ενεργοποιούν την κυτταρική ανανέωση, προσφέρουν αντιγηραντική δράση, ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και αυξάνουν την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

3. Χρησιμοποιείτε μεγάλες ποσότητες καλλυντικών προϊόντων

Η εφαρμογή μεγάλης ποσότητας ενυδατικής κρέμας μπορεί να φράξει τους πόρους της επιδερμίδας και να δημιουργήσει ακμή.

Επίσης, η έντονη τριβή μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της επιδερμίδας ή και τραυματισμό. Να θυμάστε πως η εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας πρέπει να γίνεται πάντοτε με ανάλαφρες κυκλικές κινήσεις με φορά από μέσα προς τα έξω.

4. Δεν γνωρίζετε τον τύπο της επιδερμίδας σας

Πάνω από το 65% των γυναικών χρησιμοποιούν λάθος προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου τους καθώς ποτέ δεν μπήκαν στη διαδικασία να ρωτήσουν μια αισθητικό. Άλλες είναι οι ανάγκες της κανονικής, της μεικτής, της ξηρής, της ευαίσθητης και της λιπαρής επιδερμίδας.

Η κανονική επιδερμίδα χρειάζεται ένα γαλάκτωμα και μια λοσιόν χωρίς οινόπνευμα, μια καλής ποιότητας ενυδατική κρέμα και απολέπιση της επιδερμίδας μια φορά κάθε 10 ημέρες.

Η ξηρή επιδερμίδα χρειάζεται μια κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης με βιταμίνες και εβδομαδιαίες ενυδατικές μάσκες.

Η λιπαρή επιδερμίδα παρουσιάζει γυαλάδα, διεσταλμένους πόρους, στίγματα και έχει τάση για ακμή. Η βασική ρουτίνα περιποίησης περιλαμβάνει ενυδάτωση με κρέμες λεπτόρρευστης υφής που παρέχουν σμηγματορυθμιστική δράση.

Στη μικτή επιδερμίδα η Τ-ζώνη, που περιλαμβάνει το μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι, είναι πιο λιπαρή απ’ ό,τι τα μάγουλα. Προτιμήστε έναν ορό προσώπου που ενυδατώνει την επιδερμίδα και επενδύσετε σε μια καλής ποιότητας αντιρυτιδική κρέμα ημέρας.

Τέλος, η ευαίσθητη επιδερμίδα εμφανίζει κοκκινίλες και δημιουργεί αίσθηση τραβήγματος ή κνησμού. Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα με ελαφριά σύνθεση, που δεν «βαραίνει» την επιδερμίδα.

5. Παραμελείτε το λαιμό και τα χέρια

Πολλές γυναίκες εφαρμόζουν τα προϊόντα της περιποίησης της επιδερμίδας μόνο στο πρόσωπο παραμελώντας το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια.

6. Χρησιμοποιείτε πάρα πολλά προϊόντα ταυτόχρονα

Το να χρησιμοποιείτε πλήθος καλλυντικών προϊόντων επειδή μια αισθητικός θέλησε να σας τα πουλήσει χωρίς να τα χρειάζεστε βαραίνει την επιδερμίδα επιφέροντας το αντίθετο αποτέλεσμα.

7. Τοποθετείτε με λάθος τρόπο τα eye patches

Τα eye patches δεν τα τοποθετούμε ακριβώς κάτω από τη γραμμή του ματιού καθώς μπορεί να προκληθεί ερεθισμός και ερυθρότητα της περιοχής.

Τα εν λόγω προϊόντα είναι εμποτισμένα με serum προσφέροντας πλούσια ενυδάτωση, μειώνοντας τις γραμμές κάτω από τα μάτια και θα πρέπει να τα χρησιμοποιούμε όσο συχνότερα μπορούμε για να φαίνονται ξεκούραστα, χωρίς μαύρους κύκλους.

8. Ελλιπής προστασία από τις ακτίνες UV

Είναι γνωστό ότι οι ακτίνες UV (UVA και UVB) προκαλούν δερματικές βλάβες (φωτογήρανση) καθώς και κακοήθειες του δέρματος. Κατά συνέπεια, η σωστή προστασία του δέρματος από τις ακτίνες UV είναι υποχρεωτική.

Συνιστάται η εφαρμογή 2 mg αντηλιακού ανά τετραγωνικό εκατοστό δέρματος (2mg/cm2) και το συνιστώμενο επίπεδο προστασίας είναι 50+.

Η προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία συνιστάται κάθε μέρα ακόμη και αν δεν έρχεστε σε επαφή με τον ήλιο. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και τα φώτα φθορισμού, εκπέμπουν ακτίνες UV ενώ το ηλιακό φως αντανακλά ακόμη και από τα παράθυρα.

pronews.gr

Διαβάστηκε 482 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.