Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:08 μμ
 
wm small
Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022 01:02

Σαββατοκύριακο με Wakeboard στη λίμνη Στράτου – Στόχος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σαββατοκύριακο με Wakeboard  στη λίμνη Στράτου. Στόχος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία τονίζει πως η επέκταση της νησίδας προϋπόθεση για να έρθει το 2024 στο Αγρίνιο η μεγάλη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει 400 αθλητές

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, διοργανώνει τo Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Wakeboard όλων των κατηγοριών. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο 15 Οκτωβρίου, από τις 09:00 πμ έως και τις 17:00 μμ και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου από τις 09:00 πμ έως και τις 14:00μμ στο Ελληνικό Προπονητικό Κέντρο Θαλασσίου Σκι στην Λίμνη Στράτου στο Αγρίνιο.

Το Wakeboard ένα από τα πλέον δημοφιλή αθλήματα, διότι προσφέρει πλούσιο και εντυπωσιακό θέαμα! Έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 50 αθλητές και αθλήτριες από τα σωματεία ολόκληρης της χώρας, όπως αναφέρει στη «Σ» η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι & Wakeboard Χριστιάνα Μάμαλη, η οποία συμπλήρωσε: «οι αθλητές που συμμετέχουν είναι από την ηπειρωτική και την νησιωτική χώρα, οι οποίοι έχουν έρθει εδώ και πολλές ημέρες στο Αγρίνιο μαζί με τα επιτελεία τους για τις προπονήσεις τους. Οι δύο τελευταίες ημέρες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος είναι οι επίσημες προπονήσεις και γι’ αυτό πρέπει να έχει νωρίτερα χρόνο μπροστά του ο κάθε αθλητής για να κάνει την προπόνησή του, επομένως οι μέρες που βρίσκονται στο  Αγρίνιο είναι πολλές».

Συμμετέχουν αθλητές από κάθε ηλικία, ενώ πριν ξεκινήσουν οι προπονήσεις των αθλητών που θα συμμετέχουν το πρωτάθλημα, ήταν στο Αγρίνιο ο όμιλος της Βάρκιζας, ο οποίος συμμετέχει και στο πρωτάθλημα, για τις προπονήσεις όλης της ομάδας του και των μαθητών του.  Ήταν πάνω από 20 αθλητές για τουλάχιστον 10 ημέρες, σύμφωνα με την κα Μάμαλη, η οποία τόνισε επίσης: «όλο το καλοκαίρι ήταν στο Αγρίνιο δύο διεθνούς φήμης προπονητές wakeboard, ένας Γάλλος και ένας Ελβετός, οι οποίοι προπονούσαν 25 άτομα ο καθένας. Το Προπονητικό Κέντρο στο Αγρίνιο κάθε χρόνο από τον Απρίλιο μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου σφύζει από ζωή και κυρίως τα Σαββατοκύριακα, όπου επισκέπτονται τους αθλητές και τα επιτελεία τους και οι οικογένειές τους».

Στόχος η έλευση του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα +35 θαλασσίου σκι του 2024 στο Αγρίνιο 

Ο επόμενος στόχος όπως αναφέρει η κα. Μάμαλη στη «Σ» είναι να διοργανωθεί στη λίμνη Στράτου στο Αγρίνιο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα +35 θαλασσίου σκι του 2024. «Έχουμε ξεκινήσει ήδη της επαφές και η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι διατεθειμένη να μας δώσει τη διοργάνωση. Για να συμβεί αυτό υπάρχει όμως μια προϋπόθεση. Πρέπει μέχρι τον Ιούνιο του 2023 να έχουμε ήδη δημιουργήσει δύο στίβους στη λίμνη Στράτου.

Σαββατοκύριακο με Wakeboard  στη λίμνη Στράτου - Στόχος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
Η Χριστιάνα Μάμαλη

Επί της ουσίας για να επιτύχουμε τη δημιουργία και τη λειτουργία των δύο στίβων χρειάζεται μόνο η διαπλάτυνση – επέκταση του μικρού νησιού που υπάρχει στη λίμνη, στο κάτω μέρος της. Αυτό χωρίζει δύο υδάτινους παράλληλους χώρους και γι’ αυτό απαιτείται η διαπλάτυνσή του, ώστε τα απόνερα του σκάφους από τον ένα στίβο να μην επηρεάζουν τον άλλο στίβο και έτσι να είναι εύκολο να διεξάγονται παράλληλα αγώνες και στους δύο στίβους. Η προέκταση που χρειάζεται δεν είναι πάνω από 100 μέτρα από την κάθε πλευρά.

Οι αθλητές που θα έρθουν στο Αγρίνιο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα +35 ανέρχονται στους 400 εκτός από τους συνοδούς τους και τις οικογένειές τους, ενώ οι αγώνες αυτοί θα διαρκέσουν τουλάχιστον μια εβδομάδα. Αυτό σημαίνει πως οι αθλητές θα πρέπει να είναι στο Αγρίνιο πολλές ημέρες νωρίτερα, τόσο για τις δικές τους προπονήσεις, όσο και για τις επίσημες προπονήσεις.

Αν υλοποιηθεί η προϋπόθεση αυτή, τότε είναι δεδομένη η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος +35 θαλασσίου σκι του 2024 στο Αγρίνιο και γι’ αυτό έχω επίσημη επιστολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας από τώρα στα χέρια μου και γι’ αυτό ζητάω επίσημα και τη στήριξη του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Και οι δύο είναι πάντα πρόθυμοι και πάντα μας στηρίζουν, κάνουν πάντα ότι καλύτερο μπορούν και όσο γρήγορα γίνεται, αλλά γι’ αυτή την περίπτωση θα τους ζητήσουμε τη σοβαρή συνδρομή τους, καθώς δεν είναι το κόστος ιδιαίτερο, αλλά το ζήτημα είναι τα ειδικά μηχανήματα που απαιτούνται για να επιτευχθεί το ζητούμενο αποτέλεσμα» τόνισε η κα. Μάμαλη, η οποία επεσήμανε πως: «η επέκταση αυτή δεν θα είναι χρήσιμη για έναν αγώνα, αλλά θα είναι χρήσιμη μόνιμα και χάριν αυτού του έργου θα αποκτήσουμε την δυνατότητα να φιλοξενούμε στο Αγρίνιο πολλαπλάσιους αθλητές σε μόνιμη βάση».

Ευρύτερος στόχος η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων στη λίμνη Στράτου

Όπως αναφέρει η κα. Μάμαλη στόχος είναι επίσης η ανακαίνιση των χώρων που διαθέτει η Ομοσπονδία στη λίμνη Στράτου και φιλοξενεί αθλητές. Οι ξύλινες εγκαταστάσεις που υπάρχουν στη λίμνη είναι από το 1998 και από τότε δεν έχουν ανακαινιστεί. «Κάνουμε ως Ελληνική Ομοσπονδία «μπαλώματα», καθώς δεν διαθέτουμε πόρους για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων. Πρέπει να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις τώρα που πλέον είναι πόλος έλξης για πολλούς έλληνες και ξένους αθλητές η λίμνη Στράτου» τόνισε συγκεκριμένα.

Ανάγκη για ύπαρξη θεατών

«Είναι πολύ σημαντικό να αγκαλιάσει τις διοργανώσεις που κάνουμε στο Αγρίνιο η τοπική κοινωνία, να έρχονται θεατές δηλαδή. Οι εκπρόσωποι των χορηγών δίνουν τεράστια σημασία σ’ αυτό το ζήτημα. Οι θεατές «φέρνουν» χορηγούς και οι χορηγοί «φέρνουν» ανάπτυξη. Δεν το έχουν συνειδητοποιήσει οι κάτοικοι της περιοχής πως μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής τους η εκάστοτε διοργάνωση που γίνεται στο Αγρίνιο.

Στις διοργανώσεις αυτές βρίσκονται και εκπρόσωποι των χορηγών και «μετράνε» την ύπαρξη θεατών. Αν δεν υπάρχουν θεατές υπάρχει και πίεση από τους χορηγούς να κάνουμε διοργανώσεις σε πόλεις που υπάρχουν θεατές, χωρίς να δίνουν σημασία αν η λίμνη Στράτου στο Αγρίνιο είναι η καλύτερη πίστα στην Ελλάδα ή αν έχουμε ως Ελληνική Ομοσπονδία την έδρα μας στη λίμνη και αν διαθέτουμε εγκαταστάσεις εκεί που δεν υπάρχουν αλλού στην Ελλάδα» εξήγησε η κα. Μάμαλη, παρουσιάζοντας έτσι τον λόγο που απαιτείται στο άθλημα να υπάρχουν πολλοί θεατές. Συμπληρώνοντας μάλιστα πως: «το θέμα απ’ ό,τι έχουμε διαπιστώσει είναι να έρθουν τημ πρώτη φορά. Αν έρθουν, τους αρέσει και έρχονται πάλι. Το ζήτημα είναι να γίνει η αρχή, εκεί «βλέπουμε» το πρόβλημα».

Να σημειώσουμε πως υπάρχουν πόλεις, όπως τα Γιάννενα, που συγκεντρώνονται τουλάχιστον 2.000 και 2.500 άτομα σε κάθε διοργάνωση, την στιγμή που το Αγρίνιο μπορεί να συγκεντρώνει 300 και 500 άτομα…

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 433 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.