Τρίτη, 5η Δεκεμβρίου 2023  2:12 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 19:06

Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Ξηρομέρου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ο Δήμος Ξηρομέρου απευθύνει πρόσκληση στους πολίτες για ενεργή συμμετοχή στο σχεδιασμό.

Θεμελιώδης στόχος του ΣΒΑΚ είναι η διαμόρφωση ενός συστήματος μετακινήσεων που αφενός θέτει στο επίκεντρο τις ήπιες μορφές μετακίνησης και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και αφετέρου περιορίζει την αλόγιστη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου.

Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται ένα αστικό περιβάλλον απαλλαγμένο από οχλήσεις και ρύπους που προέρχονται από τις μεταφορές, ένα αστικό περιβάλλον φιλικότερο προς τον άνθρωπο, που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής.

Σε αυτό το στάδιο καλείστε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο σενάρια κινητικότητας που παρουσιάζονται για το Δήμο. Υπάρχει περιγραφή ενδεικτικών μέτρων για κάθε σενάριο.

Συνοπτικά τα σενάρια είναι τα εξής:

“ΗΠΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ” –> Έμφαση στην πεζή μετακίνηση, στο ποδήλατο, στην ενίσχυση της Δημόσιας Συγκοινωνίας και στα κοινόχρηστα μέσα μετακίνησης.

“ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ” –> Περιλαμβάνει τα μέτρα του ήπιου σεναρίου και επιπλέον δίνει έμφαση στον περιορισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων και στην αύξηση της οδικής ασφάλειας

Επιπλέον, καλείστε να ιεραρχήσετε τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί σε επίπεδο μετακινήσεων.

Τέλος, επιθυμούμε να μας αναφέρετε οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπίζετε σε επίπεδο μετακινήσεων, ώστε να σχεδιάσουμε μαζί ορθότερα το μέλλον των μετακινήσεων στο Δήμο μας.

Σύνδεσμος ερωτηματολογίου: https://forms.gle/Ai2RqKWQSv4iQE6m9

«Παρακαλούμε να αφιερώσετε 10 λεπτά για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου», καταλήγει σε ανακοίνωση ο δήμος Ξηρομέρου.

Διαβάστηκε 219 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα