Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:07 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 09:36

Χριστίνα Σταρακά: Η διοίκηση του Δήμου Αγρινίου αδιαφορεί για τη σχολική στέγη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Απογοητευτικό χαρακτήρισε τον απολογισμό της δημοτικής αρχής για  την σχολική στέγη, στην  πρόσφατη συνεδρίαση του  δημοτικού συμβουλίου  η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά, επισημαίνοντας την έλλειψη σχεδιασμού της δημοτικής αρχής για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

Η παράταξή μας είχε ζητήσει επανειλημμένως να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της σχολικής στέγης, επισημαίνοντας την σημασία της στην καθημερινότητα  των παιδιών και των εκπαιδευτικών και στο ρόλο που αυτή παίζει στην ψυχολογία τους, τονίζοντας την ανάγκη για ασφαλή και λειτουργικά σχολεία.

Έστω και καθυστερημένα, το αίτημά μας έγινε αποδεκτό και το ζήτημα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση. Ειδικός αγορητής από την παράταξη μας ήταν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Παπαχρήστος.

Ο απολογισμός της δημοτικής αρχής ήταν απογοητευτικός.

Δεν έχει δρομολογήσει κανένα πρόγραμμα και δεν έχει κανένα σχεδιασμό για την ανέγερση σύγχρονων σχολικών μονάδων. Ειδικότερα νηπιαγωγείων, που όπως έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη, στεγάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες.

Αν εξαιρέσουμε την κατασκευή του 7ου Γυμνασίου, με έτοιμη μελέτη από την προηγούμενη δημοτική αρχή , δεν έχει μπορέσει η παρούσα δημοτική αρχή, που διανύει τον ένατο χρόνο θητείας της, να ξεκινήσει έστω ένα νέο έργο με νέα χρηματοδότηση, αλλά ούτε και να χαράξει προτεραιότητες, να «ωριμάσει» μελέτες ή να εξελίξει προτάσεις που βρήκε έτοιμες, ώστε να δώσει λύσεις σε σοβαρά κτιριολογικά προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης.

Αποδεικνύεται, δυστυχώς για ακόμη μία φορά, η προχειρότητα και η έλλειψη σχεδιασμού στον τομέα της σχολικής στέγης. Όπως αναδείχθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξής μας  κ. Παναγιώτη Καψάλη κατά την συνεδρίαση, η δημοτική αρχή δεν είχε την ετοιμότητα να καταθέσει πρόταση σε ανοιχτή πρόσκληση που υπήρχε για κατασκευή σχολικών κτιρίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης!

Αντί λοιπόν η δημοτική αρχή να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό, αναλώθηκε εκ νέου σε υποσχέσεις, καταγραφή προβλημάτων και δικαιολογίες που δεν πείθουν κανέναν μετά από εννέα χρόνια στη διοίκηση του Δήμου.

Έφθασε μάλιστα στο σημείο να κατηγορήσει το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού σχολείου "Μαρία Δημάδη" για κομματικά κίνητρα σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα για προβλήματα προσβασιμότητας και υποδομών.

Ισχυρισμός εντελώς προσβλητικός απέναντι σε σύλλογο γονέων, που δεν συνάδει με το πνεύμα της Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις επισκευές-συντηρήσεις, είναι αναγκαίο να μην γίνονται αποσπασματικές κινήσεις και ενέργειες αλλά να υπάρχει σχεδιασμός και συνολικός προγραμματισμός για τα θέματα.

Χρειάζεται μια στρατηγική και ένας «οδικός χάρτης» για όλες τις ανάγκες των κτιριακών σχολικών υποδομών του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και τις τοπικές κοινότητες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.

 

Διαβάστηκε 332 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.