Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:43 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 23:13

Το Αγρίνιο δεν ξεχνά την Μαργαρίτα – Ξεκινά το 4ο τουρνουά μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» στηρίζοντας το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Φλόγα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Αγρίνιο δεν ξεχνά την Μαργαρίτα, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Ξεκινά  το 4ο τουρνουά μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» στηρίζοντας το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Φλόγα»

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

«Προ τω πυλών» το 4ο τουρνουά μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» το οποίο διοργανώνει ο Α.Ο. Αγρινίου, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο ΔΑΚ Αγρινίου. Το τουρνουά διοργανώνεται, με αφορμή την απώλεια της 14χρονης Μαργαρίτας Σαπλαούρα τον Μάιο του 2018, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο. Τότε, ολόκληρη η τοπική κοινωνία πάγωσε στο άκουσμα του τραγικού γεγονότος, ενώ οι συμμαθητές της και ο αθλητικός κόσμος της περιοχής εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους με κάθε τρόπο.

Το τουρνουά αποσκοπεί και στην ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Φλόγα», ενώ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου και συνδιοργανώτρια είναι και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η Μαργαρίτα αγαπήθηκε απ’ όλη την ομάδα του ΑΟ Αγρινίου και αγάπησε την ομάδα. «Δέθηκε» με το άθλημα και την ομάδα, καθώς ήταν κόρη του Νεκτάριου Σαπλαούρα, ο οποίος έχει διατελέσει Πρόεδρος και ταμίας του ΑΟ Αγρινίου.

Σκοπός των εμπνευστών της διοργάνωσης ήταν εξ’ αρχής και παραμένει, το τουρνουά να γίνει θεσμός και να αναπτύσσεται συνεχώς. Η διοργάνωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και γι’ αυτό η γενική είσοδος είναι 3 ευρώ και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στη «Φλόγα», το Σύλλογο για παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια, που στηρίζει τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα υγείας.

Κάθε φορά, όπως και στο φετινό τουρνουά, αποτελεί στοίχημα που «κερδίζεται» από τους συμπολίτες μας να γεμίσει το γήπεδο του ΔΑΚ, ώστε να «σταλεί» ηχηρό μήνυμα ότι μέσα από τον αθλητισμό υπάρχει και κοινωνική δράση, στηρίζοντας τη «Φλόγα» και το κοινωνικό έργο που επιτελεί.

Στο φετινό τουρνουά υπάρχουν αλλαγές, καθώς για πρώτη φορά θα αγωνιστούν ομάδες των τμημάτων υποδομής, αλλά θα βρίσκεται στην πόλη μας μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στο ελληνικό μπάσκετ, αυτή του Λαυρίου.

Ο αγώνας που θα ανοίξει την αυλαία του τουρνουά το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα είναι αυτός ανάμεσα στην U18 του Συλλόγου του ΑΟ με την U18 της ΑΛΦΑ ’93. Στις 7 το απόγευμα η πρώτη ομάδα του ΑΟ Αγρινίου θα αντιμετωπίσει τον Αίολο Αγυιάς.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα ο ΑΟ  θα τεθεί αντιμέτωπος με το Λαύριο MEGA BOLT, ομάδα που την αγωνιστική περίοδο 2020 – 21 έφτασε στον τελικό του πρωταθλήματος της Basket League κατακτώντας τελικά τη 2η θέση στο πρωτάθλημα.

Η Έλενα Σαπλαούρα – Παπαγιάννη μητέρα της Μαργαρίτας και μέλος της «Φλόγας» μιλώντας στη «Σ» τόνισε:

Το Αγρίνιο δεν ξεχνά την Μαργαρίτα - Ξεκινά  το 4ο τουρνουά μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» στηρίζοντας το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Φλόγα»
Η Έλενα Σαπλαούρα – Παπαγιάννη

«είναι η τέταρτη χρονιά που διεξάγεται το τουρνουά από τον ΑΟ Αγρινίου στη μνήμη της Μαργαρίτας Σαπλαούρα. Ο σκοπός είναι ιερός και φαίνεται πως η διοργάνωση αυτή γίνεται θεσμός. Τα έσοδα του τουρνουά θα διατεθούν αποκλειστικά στη «Φλόγα», τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, ενώ τις ημέρες και τις ώρες που θα διεξάγονται οι αγώνες στο ΔΑΚ θα λειτουργεί και bazaar της «Φλόγας», ενώ τότε δε θα χρειαστεί να πάρει εισιτήριο για να παρακολουθήσει τον αγώνα. Γι’ αυτό τα 3 ευρώ είναι συμβολική προσφορά για την «Φλόγα».

Ο ΑΟ Αγρινίου προσπάθησε φέτος να κάνει τη διοργάνωση ελκυστικότερη και γι’ αυτό εκτός από τις υπόλοιπες ομάδες θα συμμετάσχει και η ομάδα του Λαυρίου που πρωταγωνίστησε στην Α1 Εθνική Κατηγορία φέτος. Σκοπός είναι όλοι να αντιληφθούν πως κανείς δεν μπορεί μόνος τους και πως χρειάζεται αλληλεγγύη, πνεύμα προσφοράς και τότε όλοι μαζί μπορούμε.

Επίσης ιδιαίτερα σημαντική κίνηση πως το Σάββατο το τουρνουά θα «ανοίξουν» παιδιά από το σύλλογο ALFA 93 και τον ΑΟ, καθώς τα παιδιά έτσι μαθαίνουν έμπρακτα τι σημαίνει αλληλεγγύη και βοήθεια, μπαίνουν στη διαδικασία να προσεγγίσουν τον συνάνθρωπο που περάνει δύσκολα, καθώς τα πάντα μπορούν να συμβούν στον καθένα. Το τουρνουά γίνεται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου.

Η «Φλόγα» απαρτίζεται αποκλειστικά από γονείς παιδιών που έχουν αρρωστήσει από καρκίνο, είτε τα κατάφεραν, είτε όχι και ο σύλλογος στηρίζεται μόνο από την αγάπη, την προσπάθεια και την προσφορά του κόσμου, καθώς δεν λαμβάνει απολύτως καμία κρατική επιχορήγηση ή χρήματα από κανέναν οργανισμό».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Το Αγρίνιο δεν ξεχνά την Μαργαρίτα - Ξεκινά  το 4ο τουρνουά μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» στηρίζοντας το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Φλόγα»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 324 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.