Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  2:47 πμ
 
wm small
Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 18:20

Τα μέτρα για αγρότες – κτηνοτρόφους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στη δέσμη μέτρων στήριξης άμεσης εφαρμογής που ανακοίνωσε από την 86η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, περιλαμβάνονται δράσεις που αφορούν τους παραγωγούς.

Πιο συγκεκριμένα, για τον πρωτογενή τομέα, για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους θα καταβληθεί επιδότηση στους αγρότες 60 εκ. ευρώ ως άμυνα στο κόστος των λιπασμάτων.

Και 50.000 κτηνοτρόφοι θα λάβουν 89 εκ. ευρώ για να αντιμετωπίσουν αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές.

Επίσης, σημαντική είναι η προοπτική εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Το μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή», οι δικαιούχοι του οποίου αυξάνονται, στο εξής, κατά 200.000. Θα διατεθούν 140 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα χρηματοδοτηθούν 250.000 μικρά φωτοβολταϊκά σε στέγες κατοικιών, σε επιχειρήσεις, σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, που θα καταναλώνουν δωρεάν τη δική τους ενέργεια.

Το πρόγραμμα αυτό σύντομα θα ανακοινωθεί από τα Υπουργεία Ενέργειας και Ανάπτυξης.

Διαβάστηκε 227 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία