Κυριακή, 23η Ιουνίου 2024  8:18 πμ
 
wm small
Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 20:35

Βιβλιοπαρουσίαση – «Ο Άγιος Καλλίνικος, Επίσκοπος Εδέσσης»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ» και με υπότιτλο, Επίσκοπος Εδέσσης, είναι το νέο βιβλίο του καθηγητή – συγγραφέα  Χρήστου Γερ. Σιάσου.

Η έκδοσή του συμπίπτει με την Αγιοκατάταξη του νεοφανούς Αγίου μας και φυσικά είναι ο μόνος Άγιος που η εκκλησία μας προχώρησε την Αγιοκατάταξή Του μετά από πολλά χρόνια.

Δεν θα προσπαθήσουμε να κρίνουμε με αυστηρότητα αυτό το έργο του, αλλά να δείξουμε για άλλη μια φορά την μεγάλη αγάπη, τον ενθουσιασμό, το ζήλο για να πετύχει το καλύτερο και να γευτεί τη λαχτάρα της δημιουργίας, της χαράς, της καρποφορίας και το ξεχωριστό μεράκι, που έχει ο φίλος Χρήστος Σιάσος, να μας προσφέρει με υποδειγματική ευσυνειδησία ως αντίδωρο αγάπης και φιλίας ένα ακόμα πρωτότυπο και εξαιρετικό βιβλίο του, για τον τόπο μας. Είναι μια εργασία που μας δίνει ολοκληρωμένη την εικόνα του Αγίου Καλλινίκου και όπως γράφει ο ίδιος, το βιβλίο αυτό συμπληρώνει το προηγούμενο με τίτλο «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ»

Στις 200 σελίδες του βιβλίου που είναι κοσμημένες με πλήθος από έγχρωμες φωτογραφίες και στο τέλος του βιβλίου έχει παράρτημα φωτογραφιών του Αγίου που ξεκινούν από το 1910 με φωτογραφία του Αγίου που ήταν τριών ετών και πολλές φωτογραφίες από τη ζωή του Αγίου ως Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και φθάνει μέχρι την εκταφή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου μας από το Δημοτικό Κοιμητήριο Εδέσσης, καθώς και την υποδοχή αυτών σε Ιερούς Ναούς τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα Του, όσο και στην έδρα της Μητροπόλεώς του, την Έδεσσα.

Ο «Πνευματικός καρπός», που έρχεται μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο, θα αποτελέσει τον οδοδείκτη στον κάθε χριστιανό για να μελετήσει όλη τη ζωή του Αγίου Καλλινίκου.

Παρουσιάζονται παραστατικά και με γλαφυρότητα, η ζωή και το θεάρεστο έργο του Αγίου μας, ο οποίος έζησε πολλά χρόνια στην Αγιοτόκο Αιτωλοακαρνανία μας, περπάτησε στα μονοπάτια που και εμείς σήμερα περπατούμε. Κάθε χριστιανός που περνά από αυτά τα μονοπάτια που έζησε ο Άγιος θα φέρνει στο νου του ότι κάπου εδώ κάποιος ξεπέρασε τις ανθρώπινες αδυναμίες, απαρνήθηκε τον εαυτό του, νίκησε τα εμπόδια και αγίασε. Και αυτή η σκέψη θα είναι και μια προτροπή ότι και αυτός μπορεί να πλησιάσει την αγιότητα.

Είναι αλήθεια ότι στους σύγχρονους καιρούς των ποικίλων αλλαγών και εξελίξεων και της υπερκαταναλωτικής κοινωνίας, το μήνυμα του Αγίου μας ακούγεται ως σύνθημα και προτροπή.

Ο φίλος, Χρήστος Σιάσος δίνει την ευκαιρία σε όλους μας και ιδιαίτερα στους νέους μας, γιατί ο Άγιος Καλλίνικος αγαπούσε του νέους, να αντλήσουν μηνύματα πίστεως, αρετής και αγιότητας.

Τέλος να πούμε ότι ο συγγραφέας αφιερώνει το βιβλίο του στον καταξιωμένο Ιεράρχη, Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΙΕΡΟΘΕΟ πνευματικό «ανάστημα» του Αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτη Εδέσσης – Πέλλης και Αλμωπίας.

Καλοτάξιδο να είναι αγαπητέ φίλε Χρήστο το νέο σου αυτό βιβλίο και όλοι μας να έχουμε την ευχή και τις Πρεσβείες του νεοφανούς Αγίου Καλλινίκου.

Σ.Σ.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 640 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News