Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:09 μμ
 
wm small
Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2022 20:50

Ατρόμητος - Παναιτωλικός 1-1

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ατρόμητος και Παναιτωλικός είχαν από ένα καλό ημίχρονο στο Περιστέρι. Οι Αγρινιώτες προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος με την γκολάρα του Καρέλη, αλλά στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι βρήκαν γκολ ισοφάρισης με τον Ροτάριου και πίεσαν για τη νίκη, όμως το 1-1 έμεινε στο φινάλε.

Χωρίς νικητή έληξε η αποψινή (4/9) αναμέτρηση του Περιστερίου, όπου ο Ατρόμητος παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Παναιτωλικό και οι δύο ομάδες συνεχίζουν με τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον Γιαννιώτη στο τέρμα, τους Κεχρίντα, Σουάρεθ, Χατζηισαϊα, Ντε Μποκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά (ντεμπούτο για τον Τυνήσιο ακραίο οπισθοφύλακα), τους Γκονζάλες, Κουέν, Μουνίθ, τους Ροτάριου, Ρομπάιγ στα άκρα και τον Κιάρτανσον φορ.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Ανέστη κάτω από τα γκολπόστ, τους Αποστολάκη, Κορνέλιους, Λάρσον, Χατζηθεοδωρίδη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Φλόρες, Μλάντεν, Ντουάρτε στα χαφ, τους Νταγκό, Σενγκέλια στα «φτερά» και τον Καρέλη στο «9».

«Σβηστό» ματς στα πρώτα λεπτά

Σέντρα στο ματς και στο πρώτο ημίωρο είδαμε ένα (πολύ) σετ παιχνίδι. Οι δύο ομάδες πρόσεχαν κυρίως να μην επιτρέψουν το τρανζίσιον στον αντίπαλό τους, η κατοχή ήταν «μοιρασμένη» (52%-48% για τους φιλοξενούμενους) και η αναμέτρηση κυλούσε χωρίς ρυθμό. Οι μεν γηπεδούχοι «έψαχναν» κυρίως τον Μουνίθ, τα δε «καναρίνια» τους Νταγκό, Χατζηθεοδωρίδη στα αριστερά τους και ο αγώνας ήταν εύλογα στο 0-0.

30άρα του Φλόρες για τον Καρέλη και 0-1

Τότε περίπου είχαμε το cooling break και σα να... γύρισε ο διακόπτης. Για τον Ατρόμητο Ρομπάιγ ξεκίνησε να παίρνει πρωτοβουλίες και σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων οι γηπεδούχοι απείλησαν δις στο 31' με τους Μουνίθ (ύστερα από πανέμορφη ατομική ενέργεια του Γάλλου) και Ροτάριου. Ευρύτερα μέχρι την ανάπαυλα η αριστερή τους πλευρά δημιουργούσε ρήγματα, αλλά την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι πήραν τον άξονα και δεν επέτρεπαν στον Μουνίθ να «φανεί». Από εκεί μάλιστα ξεκίνησε και το γκολ του Καρέλη στο 33'. Ο Μλάντεν έκλεψε, έπαιξε για τον Φλόρες που με 30άρα μπαλιά «έψαξε» τον Ελληνα φορ, ο οποίος την κατέβασε, απέφυγε τον Σουάρεθ και ενώ προηγουμένως ο Χατζηισαϊας δεν κατάφερε να διώξει και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε «δυνατά» το δεύτερο μισό και ισοφάρισε

Στο δεύτερο μισό όμως η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε. Οι γηπεδούχοι πήραν με το «καλημέρα» τον έλεγχο, απόρροια και των εσωτερικών αλλαγών που είχαν κάνει πριν την ανάπαυλα, όταν οι Κουέν, Γκονζάλες εναλλάχτηκαν στο «6»-«8». Ο Αυστριακός χαφ «κέρδισε» τον άξονα, ο Ατρόμητος πίεσε από την αρχή και στο 50' βρήκε γκολ ισοφάρισης όταν ο Κουέν πέρασε εξαιρετική κάθετη για τον Ροτάριου και εκείνος πλάσαρε εύστοχα τον Ανέστη. Περίπου στο 60' η κατοχή στο επί μέρους χρονικό διάστημα ήταν 64% για τους γηπεδούχους, που κέρδιζαν στατικές μπάλες και έλεγχαν τον ρυθμό.

Πιο δραστήριοι οι γηπεδούχοι, χωρίς «καθαρές» φάσεις

Κάπου εκεί οι προπονητές των ομάδων ξεκίνησαν τις αλλαγές τους. Οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να παρουσιάζονται πιο δραστήριοι (ο Ρομπάιγ έκανε πολύ καλό ματς) αλλά με την πάροδο του χρόνου και κυρίως από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι «φρέσκαραν» τα μπακ τους δεν μετουσίωναν σε ουσία την υπεροχή τους, ενώ οι «κυανοκίτρινοι» εάν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα θα μπορούσαν να βρουν κάτι στις 2-3 περιπτώσεις τρανζίσιον που τους παρουσιάστηκαν. Μετά το 70΄ δεν υπήρξαν εκατέρωθεν φάσεις, πλην εκείνης του Ροτάριου στο 83', όπου ο Χουχούμης του έβαλε κομβικά το stop.

MVP: Ο Κουέν. Ο Αυστριακός χαφ στο δεύτερο μισό ήταν το Α και το Ω του άξονα των γηπεδούχων, δηλαδή στο επί μέρους διάστημα που ήταν καλύτεροι. Μάλιστα έκανε και την ασίστ για το 1-1.

Στο ύψος του: Ο Μλάντεν, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ξεχώρισε για τους φιλοξενούμενους. Ο Ρομπάιγ ήταν πολύ δραστήριος για τους γηπεδούχους.

Η «γκάφα»: Την έκαναν τα «καναρίνια» στο 67' όταν πιέστηκαν και αντί να απομακρύνουν θέλησα να παίξουν με κοντινές πάσες, προς στιγμήν απώλεσαν την κατοχή αλλά ο Κιάρτασον δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Σιδηρόπουλος απέβαλε λανθασμένα στο 34' τον Ντουάρτε με απευθείας κόκκινη για φάουλ στον Κουέν, όμως το VAR του ζήτησε να δει ξανά τη φάση και μόλις το έκανε άλλαξε την απόφασή του και του έδειξε κίτρινη. Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο «φώναξαν» για πέσιμο του Σουάρεθ στην αντίπαλη περιοχή σε στατική μπάλα, όμως ο διαιτητής και το VAR είπαν «παίζεται». Στο δεύτερο μισό ο Ατρόμητος διαμαρτυρήθηκε σωστά για ένα φάουλ που καταλόγισε ο διαιτητής στον Ρομπάιγ επί του Αποστολάκη ενώ ο Γάλλος έβγαινε απέναντι από τον Ανέστη, όμως το VAR δεν μπορούσε να «επέμβει» για τέτοια φάση.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Στο πρώτο μισό οι φιλοξενούμενοι... πήγαν το ματς εκεί που ήθελαν και βρήκαν γκολ. Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Σουάρεθ (76΄Ατρόμητος), Χατζηϊσαΐας, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Κούεν, Μουνίθ (80΄Φρίντζονσον), Ρομπάιγ (80΄Τζοβάρας), Ροτάριου, Κιάρτανσον.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Αποστολάκης (72΄Χουχούμης), Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης (72΄Λιάβας), Μλάντεν, Φλόρες, Νταγκό, Ντουάρτε, Σενγκέλια (58΄Κολοβός), Καρέλης.

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 232 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2022 20:54
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.