Τρίτη, 2η Ιουλίου 2024  11:55 πμ
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 19:40

Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα»: Το Αγρίνιο έχει το δικό του ιστορικό σχολείο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» ιδρύθηκαν στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, το 1957. Ιδρυτές τους ο Εμμανουήλ Χ. Θεοδωρόπουλος, Γυμνασιάρχης- Μαθηματικός, η Ανδρομάχη Θεοδωροπούλου-Μπαλαούρα, δασκάλα και ο Σωτήριος Μπαλαούρας, δάσκαλος.

Ένα σχολείο με μακρά ιστορία που με τη δύναμή του συνέβαλε στην πνευματική ανοικοδόμηση – και τη γενικότερη εξέλιξη – της τοπικής κοινωνίας μεταπολεμικά.

Τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» είναι από τα μακροβιότερα ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα.

Ένα σχολείο με πολλές βραβεύσεις σε αυτά τα 65 χρόνια ζωής και με χιλιάδες αποφοίτους, οι οποίοι εκπροσωπούν το ίδιο, αλλά και τον τόπο μας, επάξια όπου κι αν βρίσκονται.

Σήμερα τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» – ξεφεύγοντας από τα όρια του νομού και της χώρας – δημιουργούν συνεργασίες σε άλλες χώρες έχοντας ως βάση τα μορφωτικά προγράμματά τους, τα οποία τυγχάνουν ιδιαίτερης  αποδοχής και στο εξωτερικό.

Τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» αλληλεπιδρούν με τις εξελίξεις σε μια μεγάλη ιστορική πορεία.

Οι πανελλήνιες διακρίσεις τους και το σύνολο του έργου τους έχουν ως αποτέλεσμα το Αγρίνιο και η Αιτωλοακαρνανία να έρχονται συχνά στο προσκήνιο. Κι αυτό είναι κάτι που αντανακλά σε όλους μας.

Ευφροσύνη & Αγγελική Σωτηρίου Μπαλαούρα

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 612 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News