Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  8:42 μμ
 
wm small
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 18:06

Πολεμικό Αεροδρόμιο Αγρινίου : Από «νεκροταφείο»… πάρκινγκ για τζετ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Και να που μας προέκυψε πρόβλημα με τους vip τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα με το τζετ και δεν έχουν που να το παρκάρουν οι άνθρωποι…

Μπορεί να ακούγεται και να είναι πρόβλημα που αφορά λίγους, ωστόσο αξίζει να αναφερθεί πως κατά το πρώτο επτάμηνο της τρέχουσας χρονιάς σύμφωνα με την «Καθημερινή» έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 16.000 ιδιωτικές πτήσεις στην Ελλάδα. Αριθμός που είναι κατά 40% υψηλότερος από αυτόν του 2019. Καθώς όμως τα ιδιωτικά αεροσκάφη πρέπει να σταθμεύσουν κάπου για να αναμένουν το τέλος του ταξιδιού των επιβατών τους και η έκταση των ελληνικών αεροδρομίων είναι πεπερασμένη, συχνά καλούνται να ξαναφύγουν στο εξωτερικό προκειμένου να βρουν κατάλληλους χώρους για να τα φιλοξενήσουν.

Και για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα η κυβέρνηση ψάχνει χώρους σε παλιά και παροπλισμένα ή υπολειτουργούντα στρατιωτικά αεροδρόμια για μεταστάθμευση ιδιωτικών αεροσκαφών.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αγρινίου θεωρητικά θα μπορούσε να είναι μια λύση στο πρόβλημα. Από «νεκροταφείο» παροπλισμένων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας θα μπορούσε να γίνει πάρκινγκ ιδιωτικών αεροσκαφών. Ενδεχομένως η «γεωπολιτική» του θέση να μην είναι ιδανική, για το vip τουρίστα που δεν βρίσκει πάρκινγκ στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, της Σαντορίνης ή της Κρήτης… αλλά σίγουρα διαθέτει τους απαραίτητους χώρους και πολλές προοπτικές αξιοποίησης, ασχέτως αν μέχρι τώρα η περαιτέρω αξιοποίησή του έχει μείνει στη θεωρία…

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 755 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.