Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:12 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 18:59

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 60η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Στη Δύση, πριν από 130.000 με 150.000 χρόνια περίπου, πολύ πριν από την άφιξη του ανθρώπου του Κρο-Μανιόν (Homo Sapiens Sapiens) αρχαϊκοί πληθυσμοί του Homo Sapiens αντικαταστάθηκαν απο πληθυσμούς του Neanterntal.

- Οι Νεάντερνταλ και οι Κρο-Μανιόν ήταν άραγε δύο γεωγραφικές φυλές ή μήπως δύο διαφορετικά είδη; τα ευρήματα δεν πείθουν ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο.

- Η όρθια στάση δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμη, όπως αποδεικνύεται απο τη συχνότητα των προβλημάτων της ράχης και των ιγμορείων στους σύγχρονους ανθρώπους.

- Τα ζώα δεν διαθέτουν λόγο (Language). Μερικά είδη έχουν πολύπλοκο φωνητικό σύστημα επικοινωνίας, αλλά αυτά συνίστανται απλώς στην ανταλλαγή σημάτων.

- Ο νούς και η συνείδηση δεν αποτελούν διαχωριστικό κριτήριο μεταξύ ανθρώπου και ζώων. Απο έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τη συμπεριφορά στη νοητική των ζώων έχει εδραιωθεί η πεποίθηση ότι δεν υπάρχει κατηγορηματική διαφορά ανάμεσα στις νοητικές δραστηριότητες ορισμένων ζώων και σε αυτές των ανθρώπων.

- Οι πολλές αλλαγές που έγιναν στη φυσιολογία και τη συμπεριφορά της ανθρώπινης ομάδας διευκόλυναν την επιβιωσή της, την ευημερία και την αναπαραγωγή με επιτυχία. Σε αυτές τις αλλαγές περιλαμβάνεται και η συνεχής σεξουαλική δεκτικότητα των θηλυκών.

- Η ισότητα είναι κοινωνική και ηθική έννοια, όχι βιολογική. Η παράλειψη της ανθρώπινης βιοποικιλότητας εν ονόματι της ισότητας μόνο να βλάψει μπορεί. Έχει σταθεί εμπόδιο στην εκπαίδευση, στην ιατρική και σε πολλές άλλες ανθρώπινες προσπάθειες.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 1404 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 19:15
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!

Στην ίδια κατηγορία