Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:30 μμ
 
wm small
Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022 12:31

Τι συμβαίνει όταν αλλάξει το αποτέλεσμα και το στοίχημα έχει διευθετηθεί;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η αλήθεια είναι πως στις περισσότερες των περιπτώσεων οι αγώνες στο ποδόσφαιρο, όσο και στα άλλα αθλητικά γεγονότα τελειώνουν κανονικά και ο παίκτης γνωρίζει ποιοι κέρδισαν, ποιοι έχασαν ή ποιοι μοιράστηκαν τος βαθμούς.

Αυτό σημαίνει ότι τα στοιχήματα διευθετούνται με τον τρόπο που περιμένει ο παίκτης. Αν κέρδισε πληρώνεται κι αν έχασε πληρώνει την «λανθασμένη» εκτίμηση. Τι συμβαίνει όμως όταν το παιχνίδι τελειώνει με ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα το οποίο όμως αργότερα αλλάζει;

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις νόμιμες στοιχηματικες εταιριες

Αν για παράδειγμα ένα άλογο κερδίσει και μετά αποκλειστεί για κάποιον λόγο από τον αγώνα; Αν ένας μποξέρ κερδίσει μα βρεθεί ντοπαρισμένος αργότερα χάνοντας τη νίκη που πήρε στο τερέν; Αν μια ομάδα πάρει τον τίτλο (όπως η Γιουβέντους) το 2005-06 και εν τέλει τον χάσει για στημένους αγώνες και ο τίτλος δοθεί σε άλλη ομάδα; Τι συμβαίνει με τα στοιχήματα των παικτών;

Όταν έχεις ήδη πληρωθεί

Σε μια τέτοια περίπτωση που ο παίκτης έχει ήδη πληρωθεί το στοίχημα έχουμε δύο συγκεκριμένες και διαφορετικές κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία έχουμε τα εμφανή λάθη των book, όταν έχουν οι ίδιοι διευθετήσει λάθος ένα στοίχημα, ενώ το αποτέλεσμα είναι άλλο.

Αν για παράδειγμα έχεις ποντάρει στο να κερδίσει η Λίβερπουλ την Έβερτον και η Λίβερπουλ χάσει αλλά εσύ έχεις πληρωθεί τότε ο book θα ζητήσει πίσω τα χρήματα που σου έχει πληρώσει. Το ίδιο ισχύει και για τις εμφανώς λανθασμένες αποδόσεις, που συχνά παίκτες παραπονιούνται στο live. Αν ποντάρει στο over 2.5 σε ένα παιχνίδι που είναι στο 1-1 στο 50’ και η απόδοση ξεπερνάει το 2.00, τότε προφανώς υπάρχει λάθος και ο book θα σου ζητήσει τα όποια κέρδη πίσω.

Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι αγώνες εκείνοι όπου έχουμε πληρωθεί το αποτέλεσμα που έχουμε ποντάρει, όμως το αποτέλεσμα αυτό για κάποιο λόγο αλλάζει αργότερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όσοι είχαν ποντάρει σε πρωταθλήτρια Γιουβέντους του 2005-06. Η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα, όμως αργότερα της αφαιρέθηκε ο τίτλος και δόθηκε στην Ίντερ. Όσοι πόνταραν υπέρ της Γιουβέντους πληρώθηκαν κανονικά. Αυτό θα συμβεί στις περισσότερες των περιπτώσεων που εμπίπτουν στην συγκεκριμένη κατηγορία, μιας και οι book πληρώνουν με βάση τα επίσημα αποτελέσματα, ασχέτως αν αυτά αλλάξουν αργότερα.

Όταν το χαμένο… γίνεται κερδισμένο

Υπάρχουν περιπτώσεις που το επίσημο αποτέλεσμα αλλάζει μετά από ένα διάστημα. Έτσι, ένα στοίχημα που τοποθετήσαμε και θεωρήθηκε χαμένο, εν τέλει βγαίνει κερδισμένο. Τέτοια παραδείγματα έχουμε συχνά στην Formula 1, όπου ένας οδηγός που κερδίζει βγαίνει DQ και νικητής εν τέλει είναι άλλος. Αλλά και σε άλλα αθλήματα, ακόμα και στο ποδόσφαιρο όπως στο παράδειγμα που αναφέρθηκε παραπάνω. Τα πράγματα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι περισσότερο πολύπλοκα και η αλήθεια είναι πως σπάνια στις περισσότερες των περιπτώσεων ένα χαμένο στοίχημα θα θεωρηθεί αργότερα από τον μπουκ ως κερδισμένο.

Στο παράδειγμα με την Ίντερ που πήρε τη θέση της Γιουβέντους, στο βάθρο οι παίκτες που είχαν ποντάρει υπέρ της ζήτησαν να πληρωθούν τα στοιχήματα τους. Όμως κάτι τέτοιο εν τέλει δεν συνέβη ποτέ. Κι αυτό γιατί για τις στοιχηματικές εταιρίες επίσημο είναι το αποτέλεσμα που καταγράφεται μετά το τέλος του οποιοδήποτε αγώνα και με βάση αυτό βάση και των όρων είναι υποχρεωμένος να πληρώσει. Εκτός φυσικά από τις περιπτώσεις που αναφέραμε παραπάνω όπου και υπάρχει κάποιο εξόφθαλμο λάθος.

Πότε πρέπει να επικοινωνήσω με τον book;

Ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα είναι αν θα πρέπει οι παίκτες που βλέπουν ένα στοίχημα τους να μετατρέπεται ουσιαστικά από χαμένο σε κερδισμένο να επικοινωνήσουν με τον bookmaker ώστε να πληρωθούν τα κέρδη τους. Η απάντηση είναι πως καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη αν και οι προσδοκίες όπως αναφέρθηκε και παραπάνω δεν θα πρέπει να είναι μεγάλες σε καμία περίπτωση.

Από την άλλη, δεν χάνεις και τίποτα να προσπαθήσεις μιας και οι εταιρίες θέλουν να έχουν χαρούμενους το κοινό τους. Ειδικά μάλιστα αν δεν κερδίζεις και συχνά οι πιθανότητες να πάρεις κάτι ως ανταμοιβή (ένα δωρεάν στοίχημα για παράδειγμα) είναι ακόμα μεγαλύτερες. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι και ο χρόνος που έχει περάσει από το γεγονός.

Αν ζητήσεις πληρωμή για ένα γεγονός που έγινε πριν χρόνια και άλλαξε το αποτέλεσμα, το πιθανότερο είναι να μην λάβεις καν απάντηση. Αν όμως το χρονικό περιθώριο της αλλαγής είναι 1-3 ημέρες τότε μπορείς να επικοινωνήσεις και να ζητήσεις πράγματα. Μπορεί να μη λάβεις την πληρωμή, αλλά υπάρχουν καλές πιθανότητες να λάβεις κάτι ως ανταπόδοση.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Διαβάστηκε 210 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.