Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:17 πμ
 
wm small
Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 10:07

Οι ENCARDIA στην Αρχαία Πλευρώνα σε μια συγκλονιστική συναυλία (Τρι 6 - Τετ 7/9/2022 21:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

encardia /emigranti

τραγούδια λέξεις και εικόνες του Νότου και του Νόστου

ΤΡΙΤΗ 6 & ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΛΕΥΡΩΝΑ

Με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή οι encardia παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη και πολύ «επίκαιρη» μουσική παράσταση.

Καινούργια και παλαιότερα τραγούδια τους σε τρεις διαφορετικές γλώσσες (Ελληνικά και δύο διάλεκτοι της Νότιας Ιταλίας) με θέμα τον πόλεμο, τον ξεριζωμό, την προσφυγιά, τη μετανάστευση. Θα ακουστούν επίσης κείμενα και εμπνευσμένες με τον ήχο των encardia μελοποιήσεις σε ποιήματα του Κώστα Βάρναλη, Κικής Δημουλά, Άννας Θεοδωρίδου, Κώστα Κωνσταντάτου.

Πρόθεσή μας στο τέλος να χορέψουμε όλοι μαζί με τους θεατές όπως έκαναν πάντα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στους νέους τόπους που έφταναν, αναζητώντας ζωή και χαρά σε μια νέα πατρίδα.

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.  

Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr  

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00, ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90 ΛΕΠΤΑ

pleyrona encardia 5 9 2022

Διαβάστηκε 408 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 10:07
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.