Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:43 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 17:32

Τέσσερα χρόνια και έξι παρατάσεις για το πρώτο έργο της ΒΑΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση, μετά από έξι (!) παρατάσεις και τέσσερα χρόνια κατασκευαστικής περιόδου, ολοκληρώθηκε το έργο του Δήμου Αγρινίου στην νοτιοανατολική είσοδο της πόλης.

Πρόκειται για το πρώτο έργο του Δήμου Αγρινίου που εντάχθηκε στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, με προϋπολογισμό 4,8 εκατ. ευρώ και αφορά μια μεγάλη περιοχής παρέμβασης, που οριοθετείται από την οδό Αναπαύσεως και την αερογέφυρα έως το σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ και μέχρι την οδό Μάνου Κατράκη έως τη συμβολή της με την οδό Αγίου Ιωάννη Ριγανά.

Η σύμβαση του έργου υπογράφτηκε στις 31-10-2018 με προθεσμία ολοκλήρωσης 18 μήνες, δηλαδή μέχρι τις 30-04-2020. Αντ΄ αυτού χρειάστηκαν επιπλέον 27 μήνες (!) για να φτάσουμε μέχρι τον Αύγουστο του 2022 και να ολοκληρωθεί το έργο.

Η αλήθεια είναι ότι σπανίως στην Ελλάδα θα συναντήσει κανείς έργα που δεν έχουν πάρει έστω μια μικρή παράταση. Ωστόσο εν προκειμένω, όπως και πολλά άλλα έργα δήμων σε όλη τη χώρα, μιλάμε για έργο προφανώς χωρίς ιδιαίτερες κατασκευαστικές δυσκολίες, που υπό κανονικές συνθήκες έστω και με μια ολιγόμηνη παράταση θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί.

Όμως λίγο η πανδημία (ως εύκολη δικαιολογία) και ακόμη περισσότερο η… συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων (ΔΕΗ – τηλεπικοινωνίες – ΔΕΥΑ κτλ) για τη μετατόπιση των δικτύων για την κατασκευή του νέου κυκλικού κόμβου στην συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Μ. Κατράκη, φτάσαμε στις έξι παρατάσεις… Αν μετρήσει κανείς το χρόνο από την περίοδο ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ μιλάμε για πέντε «γεμάτα» χρόνια και μαζί με την περίοδο ωρίμανσης του έργου (μελέτες, αδειοδοτήσεις κτλ) ξεπερνάμε κατά πολύ τη μια δημοτική θητεία…

Προφανώς με αυτούς τους ρυθμούς δεν θα μπορεί να υπάρξει καμία σοβαρή προοπτική και αυτό ισχύει γενικότερα όχι μόνο για το δήμο Αγρινίου. Γιατί δεν είναι σοβαρό να χρειάζονται πέντε ή έξι χρόνια για να γίνει ένα έργο τέτοιου μικρού βεληνεκούς. Γιατί έτσι δεν έχει και κανένα νόημα ο πολίτης να ψηφίζει αφού κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει έργο στη διάρκεια μιας μόνο θητείας…

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 526 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.